Árpád
-2 °C
4 °C

A Fidesz beperli Kellert és Kunczét

2002.10.05. 13:05
Törvénytelen eszközökkel sem képesek a kormánypártok igazolni az előző kormányzat tevékenységével kapcsolatos korrupciós vádakat - véli Áder János, a Fidesz frakcióvezetője. A rágalmakat megfogalmazóknak bíróság előtt kell felelniük - jelentette be a politikus.
A kormánypártok vért izzadva, törvénytelen eszközök igénybevételével sem tudják az előző kabinettel szemben megfogalmazott rágalmaikat bizonyítani - mondta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője szombati, rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Eddig, és ne tovább - jelentette ki Áder, aki szerint Medgyessy Péternek megálljt kell parancsolnia az előző kormányzattal kapcsolatos vádak bizonyítására igénybe vett törvénytelen eljárásoknak.

Nincs bizonyíték

Áder János jelezte, hogy a rágalmakat megfogalmazóknak a bíróság előtt kell felelniük, így a Fidesz bepereli Kuncze Gábort, az SZDSZ elnökét, és Keller Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal közpénzekért felelős államtitkárát is.

Áder szerint nem igazolódtak azon vádak, hogy az APEH esetében 1998 őszén bárki módosított vagy törölt volna adatokat az adóhatóság nyilvántartási rendszeréből. A Hídember című film kapcsán megfogalmazott korrupciós rágalmak is elbuktak, csakúgy, mint a Terror Háza Múzeum megnyitásával összefüggő vádak.

A Happy End és az Ezüsthajó Kft. esetében pedig a frakcióvezető azt sérelmezi, hogy az ügyészség többszöri figyelmeztetése ellenére sem adták vissza a törvénytelenül lefoglalt iratokat.

"Megfélemlítés"

A Millenáris Kht. vezetőjével szembeni eljárással összefüggésben Áder János utalt arra, hogy Berkecz Máriát kétszer is meztelenre vetkőztették és megmotozták. Magda Marinkót, vagy a whyskis rablót őrizetbe vételük első 24 órájában vajon levetkőztették és kétszer megmotozták-e?- tette fel a kérdést a politikus, aki szerint az ilyen eljárásnak a megfélemlítés a célja.

Azt üzenem, hogy bennünket nem lehet megfélemlíteni és mindenkit megvédünk, akit jogtalan támadás ér - tette hozzá. Deutsch Tamás frakcióvezető-helyettes végül arról beszélt, hogy az "üvegszem" programot vezető Keller László semmi kivetnivalót nem talál a fővárosi közbeszerzési ügyekben vagy Demszky Gábor főpolgármester kampányában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?