A Fidesz beperli Kellert és Kunczét

2002.10.05. 13:05
Törvénytelen eszközökkel sem képesek a kormánypártok igazolni az előző kormányzat tevékenységével kapcsolatos korrupciós vádakat - véli Áder János, a Fidesz frakcióvezetője. A rágalmakat megfogalmazóknak bíróság előtt kell felelniük - jelentette be a politikus.
A kormánypártok vért izzadva, törvénytelen eszközök igénybevételével sem tudják az előző kabinettel szemben megfogalmazott rágalmaikat bizonyítani - mondta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője szombati, rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Eddig, és ne tovább - jelentette ki Áder, aki szerint Medgyessy Péternek megálljt kell parancsolnia az előző kormányzattal kapcsolatos vádak bizonyítására igénybe vett törvénytelen eljárásoknak.

Nincs bizonyíték

Áder János jelezte, hogy a rágalmakat megfogalmazóknak a bíróság előtt kell felelniük, így a Fidesz bepereli Kuncze Gábort, az SZDSZ elnökét, és Keller Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal közpénzekért felelős államtitkárát is.

Áder szerint nem igazolódtak azon vádak, hogy az APEH esetében 1998 őszén bárki módosított vagy törölt volna adatokat az adóhatóság nyilvántartási rendszeréből. A Hídember című film kapcsán megfogalmazott korrupciós rágalmak is elbuktak, csakúgy, mint a Terror Háza Múzeum megnyitásával összefüggő vádak.

A Happy End és az Ezüsthajó Kft. esetében pedig a frakcióvezető azt sérelmezi, hogy az ügyészség többszöri figyelmeztetése ellenére sem adták vissza a törvénytelenül lefoglalt iratokat.

"Megfélemlítés"

A Millenáris Kht. vezetőjével szembeni eljárással összefüggésben Áder János utalt arra, hogy Berkecz Máriát kétszer is meztelenre vetkőztették és megmotozták. Magda Marinkót, vagy a whyskis rablót őrizetbe vételük első 24 órájában vajon levetkőztették és kétszer megmotozták-e?- tette fel a kérdést a politikus, aki szerint az ilyen eljárásnak a megfélemlítés a célja.

Azt üzenem, hogy bennünket nem lehet megfélemlíteni és mindenkit megvédünk, akit jogtalan támadás ér - tette hozzá. Deutsch Tamás frakcióvezető-helyettes végül arról beszélt, hogy az "üvegszem" programot vezető Keller László semmi kivetnivalót nem talál a fővárosi közbeszerzési ügyekben vagy Demszky Gábor főpolgármester kampányában.