Ágnes
-5 °C
2 °C

A pedagógusok kizárnák az agresszív diákokat

2008.04.22. 09:17
Korhatárcsökkentéssel, kizárással, valamint konfliktuskezelési technikákkal küzdene az iskolai erőszak ellen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Javaslatukat az oktatási minisztériumnak adták át.

Korhatárcsökkentéssel, eltiltással és konfliktuskezelési technikákkal küzdene az iskolai erőszak ellen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Az érdekvédők egyebek mellett azt javasolják az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak, hogy a szakképző iskolákban szüntessék meg a 18 éves korig tartó tankötelezettséget.

Kerpen Gábor szakszervezeti vezető az RTL Klub kedd reggeli híradójában elmondta, hogy javaslatuk szerint az első szakképzettség megszerzéséig járjanak iskolába a fiatalok, de ha ezt 18 éves koruk előtt teljesítik, ne kelljen tovább részt venniük az oktatásban.

Megoldás lehet még az erőszak ellen az átmeneti eltiltás, vagy súlyosabb vétség esetén az érintett fiatal magántanulóként való oktatása.

Egy másik javaslat, hogy a diákok, tanárok, szülők és pedagógusok közösen dolgozzanak ki konfliktuskezelési technikákat, amit aztán oktatnának is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!