Évtizedek után lekerül az MTV-ről A hét

2003.03.20. 13:26
Április közepén megszűnik a Magyar Televízió A hét című műsora - értesült tévés berkekből az Index. A Baló György vezette műsor sávjában Friderikusz Sándor jelentkezik majd egy új produkcióval, míg Baló és csapata más időpontban készíthet új műsort. Arról azonban egyelőre nincs döntés, milyen jellegű lesz A Hét utolsó főszerkesztőjének új műsora, és azt sem lehet tudni, melyik napon sugároznák.
Április közepével megszűnik a Magyar Televízió egyik legrégebbi műsora, A hét. Az több évtizedes múltra visszatekintő közéleti magazin korszakait meghatározó vezető-szerkesztői között volt többek között Hajdú János, Sugár András, Pálfy G. István és Betlen János.

Nézettségi kérdés

A vasárnap esti műsort, amely sokáig az MTV legnépszerűbb produkciói közé tartozott, várhatóan egy Friderikusz Sándor által készített műsorral cseréli le a közszolgálati televízió jelenlegi vezetése abban bízva, hogy az átlagosan félmilliós nézőszámot sikerül a showmannel feljebb tornászni. Mint emlékezetes, Friderikusznak március elején indult két főműsoridős vetélkedője az MTV-n. Áprilisban pedig a hírek szerint egy olasz licence alapján, a RAI Uno műsorát magyarítva maga is a kamerák elé áll.

Helyette mást

Baló György nem kívánt nyilatkozni a nagy múltú magazin megszüntetéséről. Az Index információi szerint azonban a köztévé vezetése felajánlotta Baló Györgynek, aki egyben a tévétársaság kulturális igazgatói posztját is betölti, hogy A hét főszerkesztése helyett jelenlegi csapatával egy új műsort készíthet. Arról azonban még maga Baló sem döntött milyen produkcióval rukkol elő. Egyes hírek szerint a hétfő esti főműsoridőt ajánlották fel a kulturális igazgatónak, így az új műsor lehetséges, hogy hétfőnként este kilenctől jelentkezne, közvetlenül a Kékfény után.  • Hírek
  • Személyi kölcsön