Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megajándékozzák egymást a politikai ellenfelek

2003.09.13. 17:15
Medgyessy Péter és a román kormányfő vadászataihoz agyaggalambokat küldött a Fidesz, mire a Fiatal Baloldal posztert ajándékozott a jobb oldali párt zöld tagozatának.
A vadászat sem a természet, sem a jog, sem az erkölcs törvényeibe nem ütközik, a nagy nyilvánosság előtt elkövetett hazudozás annál inkább - közölte Újhelyi István szocialista képviselő a Fidesz Zöld Tagozatának aznapi sajtótájékoztatójára reagálva szombaton az MTI-vel.

Gumi, kacsa

"A Fidesz gumikacsa-híre, amelyet a miniszterelnök ellen zajló gyermeteg hecckampány részének tartok, túllőtt a célon, egy teljes ágazatot, a vadászati és vadgazdálkodási ágazatot sérti" - mondta a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták elnöke.

Medgyesy Balázs, a tagozat elnöke sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy agyaggalambokkal és gumikacsákkal teli dobozt küldenek Medgyessy Péter miniszterelnöknek a magyar és a román kormányfő múlt hónapban tartott közös vadászata kapcsán.

Újhelyi István ezzel szemben azt javasolta a Fidesz Zöld Tagozatának, hogy küldje el gumikacsáit olyan, a vadászatot ugyancsak komoly hobbiként űző ismert embereknek, mint Polt Péter, Semjén Zsolt, Szalay Ferenc vagy Nógrádi László.

Viszontajándék

"Esetleg egy gumihalacskát a nagy horgász Áder Jánosnak" - tette hozzá.

A képviselő kiemelte: "ismét leszögezem, hogy Medgyessy és Nastase miniszterelnökök közpénz felhasználása nélkül, országaink diplomáciai kapcsolatait is ápolva vettek részt közös vadászaton".

A Fiatal Baloldal, az elmúlt évek néhány botrányára visszautalva, festményt ábrázoló posztert küld a Fidesz Zöld Tagozatának, emlékeztetve arra, hogy az Orbán-kormány idején festményekre lövöldöztek - tette hozzá Újhelyi István.