Lenke
17 °C
29 °C

Megajándékozzák egymást a politikai ellenfelek

2003.09.13. 17:15
Medgyessy Péter és a román kormányfő vadászataihoz agyaggalambokat küldött a Fidesz, mire a Fiatal Baloldal posztert ajándékozott a jobb oldali párt zöld tagozatának.
A vadászat sem a természet, sem a jog, sem az erkölcs törvényeibe nem ütközik, a nagy nyilvánosság előtt elkövetett hazudozás annál inkább - közölte Újhelyi István szocialista képviselő a Fidesz Zöld Tagozatának aznapi sajtótájékoztatójára reagálva szombaton az MTI-vel.

Gumi, kacsa

"A Fidesz gumikacsa-híre, amelyet a miniszterelnök ellen zajló gyermeteg hecckampány részének tartok, túllőtt a célon, egy teljes ágazatot, a vadászati és vadgazdálkodási ágazatot sérti" - mondta a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták elnöke.

Medgyesy Balázs, a tagozat elnöke sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy agyaggalambokkal és gumikacsákkal teli dobozt küldenek Medgyessy Péter miniszterelnöknek a magyar és a román kormányfő múlt hónapban tartott közös vadászata kapcsán.

Újhelyi István ezzel szemben azt javasolta a Fidesz Zöld Tagozatának, hogy küldje el gumikacsáit olyan, a vadászatot ugyancsak komoly hobbiként űző ismert embereknek, mint Polt Péter, Semjén Zsolt, Szalay Ferenc vagy Nógrádi László.

Viszontajándék

"Esetleg egy gumihalacskát a nagy horgász Áder Jánosnak" - tette hozzá.

A képviselő kiemelte: "ismét leszögezem, hogy Medgyessy és Nastase miniszterelnökök közpénz felhasználása nélkül, országaink diplomáciai kapcsolatait is ápolva vettek részt közös vadászaton".

A Fiatal Baloldal, az elmúlt évek néhány botrányára visszautalva, festményt ábrázoló posztert küld a Fidesz Zöld Tagozatának, emlékeztetve arra, hogy az Orbán-kormány idején festményekre lövöldöztek - tette hozzá Újhelyi István.