Akart-e konzultálni Áder a külügyminiszterrel?

2003.03.16. 21:02
A helyettes külügyi szóvivő szerint nem akarta még vasárnap kora délután Áder János Fidesz frakcióvezető meghallgatni a külügyminiszter tájékoztatását az amerikai-brit légtérhasználati kérésről tartott pártközi egyeztetésről. A Fidesz ügyvezetője szerint viszont, amikor a hívást kapta Kovács László személyi titkárától, nem volt alkalmas számára a beszélgetés, ezért visszahívást ígért, de ezt nem tudta megtenni, mert nem tudta Kovács számát.
Nem kívánta meghallgatni Áder János a külügyminiszter tájékoztatását a vasárnapi pártközi megbeszélésről, amelyen a magyar légtér átengedéséről szóló amerikai-brit kérésről egyeztettek a parlamenti pártok, és amelyen a Fidesz nem vett részt. Kohári Lajos, a külügyi szóvivő helyettese az MTI-nek elmondta: Kovács László telefonon kívánta tájékoztatni Áder Jánost az egyeztetésről, ám a Fidesz frakcióvezetője közölte, számára nem alkalmas az időpont a tájékoztatás meghallgatására.

Áder Jánost nem Kovács László, hanem a külügyminiszter személyi titkára hívta fel, hogy tájékoztassa a vasárnapi pártközi egyeztetésről; a fideszes politikus, mivel a hívás rossz időpontban érkezett, azt mondta a telefonálónak, hogy később majd visszahívja, de nem kapott tőle olyan számot, amelyen elérhette volna. Ezt Áder János nyilatkozta az MTI-nek vasárnap. Áder János az MTI-nek elmondta: kérte a személyi titkárt, hogy hagyja meg telefonszámát, vagy küldje el azt sms-ben, szívesen visszahívja, de nem kapott elérhetőséget.  • Tippek
  • Biztosítás