Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Több száz Fidesz-aktivista is vigyázza a rendet az Astoriánál

2007.10.20. 11:45

Egy biztonsági cég és több száz aktivista figyel a rendre a Fidesz október 23-inagygyűlésén az Astoriánál, ahova több tízezer embert várnak, mondta a párt operatív igazgatója szombaton Budapesten.

A sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt nem fedte fel a közreműködő biztonsági cég nevét, csupán azt közölte, hogy a Fidesz már évek óta ezzel a társasággal dolgozik.

A rendezőgárdánál időkódos videokamerák is lesznek, és ha az aktivisták olyan eseményt tapasztalnak, amiről úgy vélik, érdemes rögzíteni, megteszik.

Kérdésre válaszolva Nyitrai Zsolt közölte: a rendőrség nem jelezte számukra, hogy rendbontók készülnének ráépülni a Fidesz menetére, amikor az Astoriától a Terror Házához vonulnak. Mint mondta, Szilvásy Györgynek, a nemzetbiztonságért felelős miniszternek ez a kijelentése politikai célzatú.

Azzal kapcsolatban, hogy rendbontás esetére készült-e vészforgatókönyv, Nyitrai Zsolt azt mondta: a Fidesz békés, nyugodt megemlékezést akar.

Mint elhangzott, az Astoriánál a színpadot a kereszteződésben, az Erzsébet hídnak háttal állítják fel, és a Rákóczi úton, a Múzeum körúton, valamint a Károly körúton több száz méteren kivetítőket állítanak fel.

A program - amelynek házigazdája Balogh Erika színművész lesz - 15 órakor kezdődik. Beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője, 56-os halálraítélt, Tarlós István, a Polgári Szociális Bázis vezetője, a népszavazási kampány politikai felelőse, és Tőkés László református püspök.

A beszédek után kulturális, zenei programok lesznek. A másfél órás program után a menet az Astoriától az Andrássy úton a Terror Házáig vonul, ahol gyertyagyújtással emlékeznek 1956 hőseire.

A rendezvény itt fejeződik be, közölte Nyitrai Zsolt.

A Fidesz másodszor tartja megemlékezését az Astoriánál. A tavalyi nagygyűléssel egy időben a főváros több pontján zajlottak összecsapások a tüntetők és a rendőrök között.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!