Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Off-shore segítség az alcsútdobozi csárdának

2002.11.26. 06:31
Várhegyi Gábor, az alcsútdobozi székhelyű Szekér Csárda-Fogadó Kft. tulajdonosa és ügyvezetője mégsem követt el hitelezési csalást, mivel a céget egy külföldi befektető anyagilag rendbe hozta. Várhegyi tagadja, hogy Orbán Viktor segítségét vette igénybe üzleti ügyekben.
Nem lehet hitelezési csalással vádolni a Szekér Csárda-Fogadó Kft. tulajdonosát és ügyvezetőjét - írja a Népszabadság. Az alcsútdobozi székhelyű cég 428 millió forintot kapott még az előző kormány idején a Magyar Fejlesztési Banktól, hogy az M1-es sztráda melletti fogadóját korszerűsítse, és turisztikai központtá alakítsa át. A hitelnyújtás vizsgálatakor az MFB új vezetése úgy találta: a kölcsönt szabálytalanul, saját hitelezési előírását megszegve folyósította a bank.

Egyébként nem túl szoros

A hitelre a bank saját ingatlana lett volna a fedezet, sőt olyan vádak is érték az alcsútdobozi kft. vezetőjét, hogy hitelezési csalást követett el, mert a kölcsönt nem a megjelölt célra használta fel. A cég ügyvezetője, Várhegyi Gábor mindvégig tagadta a vádakat. Azt is cáfolta, hogy a hitelnyújtás összefüggene az Orbán Viktor volt miniszterelnökhöz fűződő - egyébként nem túl szoros - ismeretségével.

Várhegyi Gábor egy delaware-i befektető, a De Villiers & Webb International Llc. off-shore cég segítségével tette rendbe, mely mögött a Népszabadság értesülései szerint osztrák befektetők állnak. A cégnek egyébként 1998 óta más szállodaipari érdekeltsége is van Magyarországon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!