Benedek
-5 °C
5 °C

Hat hete vár életmentő vizsgálatra egy hatéves kisfiú

2007.06.02. 20:01
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az idén 6900 PET CT vizsgálatot támogat, miközben harmincezerre lenne szükség. A vizsgálat a rákos betegek megműtése előtt elengedhetetlen. A hatéves Alex is egyike a harmincezernek. Miskolcon a piacon árulnak vényköteles gyógyszereket illegálisan.

A Győr-Moson-Sopron megyei Peresztegen élő agydaganatos hatéves kisfiú hat hete vár a PET CT eredményére, adta hírül az RTL Klub híradója.

Alex túl van már több kezelésen, kúrán és a kemoterápián. Most a soron következő műtéten múlik Alex élete, előbb azonban tudni kéne, hogy sikerült-e a daganatot négy centiméterrel kisebbre zsugorítani. Minél később végzik el a műtétet, annál kisebb esélye van a kisfiúnak az életben maradásra.

A budapesti központban az RTL Klub riportere senkit sem talált. A daganat fetérképezését végző PET CT-ből Magyarországon csupán négy van. A Híradó információi szerint az OEP idén 6900 ilyen vizsgálatot támogat, miközben 30 ezerre lenne szükség.

Szintén az RTL Klub számolt be arról, hogy erős nyugtató, hangulatjavító, de akár fájdalomcsillapító gyógyszereket is lehet vásárolni a miskolci zöldség- és gyümölcspiacon. A vényköteles gyógyszereket az árusok rendszerint közgyógy igazolvánnyal vásárolják meg.

A tévének nyilatkozó gyógyszerész szerint komoly következményei lehetnek annak, ha valaki rossz gyógyszert vásárol meg a piacon.