Magdolna
19 °C
27 °C

Alternatív kormányt alapít a Fidesz

2005.11.25. 19:22
A Fidesz már a választások előtt megalapítja kormányát, igaz, csak alternatívat, jelentette be Schmitt Pál. A párt alelnöke egy pénteki debreceni sajtótájékoztatón felsorolta, hogy az MSZP-SZDSZ kormány milyen ígéreteket nem teljesített.

A Fidesz a jövő év elején alternatív kormánnyal lép a nyilvánosság elé, közölte Schmitt Pál kérdésre válaszolva pénteken Debrecenben. "Január végén, február elején alternatív kormánnyal kell kijönni" - mondta az MTI érdeklődésére a Fidesz alelnöke a kampányban részt vevő önkénteseket toborzó gyűlést megelőző sajtótájékoztatón.

Saját szerepéről szólva Schmitt Pál kijelentette: most a munka időszaka van, nem arról beszélnek "mi leszek, ha nagy leszek", de ha kormányzati szerepet kell vállalnia, akkor csak azt vállalja, ami a szakterülete, amihez ért. Megjegyezte: európai parlamenti képviselői mandátuma 2009-ig szól. A Fidesz alelnöke úgy ítéli meg, pártja jó tempóban hirdette meg a Változás 2006 programot.

"Változást akar az ország" - summázta a nemzeti konzultáció tapasztalatait a politikus. Mint mondta, változást akarnak a nyugdíjasok, a munkavállalók, a fiatalok, a családosok, a vállalkozók és a mezőgazdasági tevékenységet folytatók.

Schmitt Pál részletesen felsorolta, hogy melyik rétegnek mit ígért, és mit nem teljesített a jelenlegi kormány, amiért a változást szeretnék, majd kijelentette: az állam területén kisebb bürokráciát és nagyobb alázatot, a gazdaságban kevesebb adót és több munkahelyet, a politikában kevesebb politikust és a közügyekbe nagyobb beleszólást akarnak az emberek.