Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alternatív kormányt alapít a Fidesz

2005.11.25. 19:22
A Fidesz már a választások előtt megalapítja kormányát, igaz, csak alternatívat, jelentette be Schmitt Pál. A párt alelnöke egy pénteki debreceni sajtótájékoztatón felsorolta, hogy az MSZP-SZDSZ kormány milyen ígéreteket nem teljesített.

A Fidesz a jövő év elején alternatív kormánnyal lép a nyilvánosság elé, közölte Schmitt Pál kérdésre válaszolva pénteken Debrecenben. "Január végén, február elején alternatív kormánnyal kell kijönni" - mondta az MTI érdeklődésére a Fidesz alelnöke a kampányban részt vevő önkénteseket toborzó gyűlést megelőző sajtótájékoztatón.

Saját szerepéről szólva Schmitt Pál kijelentette: most a munka időszaka van, nem arról beszélnek "mi leszek, ha nagy leszek", de ha kormányzati szerepet kell vállalnia, akkor csak azt vállalja, ami a szakterülete, amihez ért. Megjegyezte: európai parlamenti képviselői mandátuma 2009-ig szól. A Fidesz alelnöke úgy ítéli meg, pártja jó tempóban hirdette meg a Változás 2006 programot.

"Változást akar az ország" - summázta a nemzeti konzultáció tapasztalatait a politikus. Mint mondta, változást akarnak a nyugdíjasok, a munkavállalók, a fiatalok, a családosok, a vállalkozók és a mezőgazdasági tevékenységet folytatók.

Schmitt Pál részletesen felsorolta, hogy melyik rétegnek mit ígért, és mit nem teljesített a jelenlegi kormány, amiért a változást szeretnék, majd kijelentette: az állam területén kisebb bürokráciát és nagyobb alázatot, a gazdaságban kevesebb adót és több munkahelyet, a politikában kevesebb politikust és a közügyekbe nagyobb beleszólást akarnak az emberek.