Konrád
8 °C
26 °C

Álközlemények a Fidesz nevében

2006.04.02. 15:52
Két álközleményt is kiadtak szpmbaton a Fidesz nevében, a párt szerint feltörték munkatársuk számítógépét. Az egyik kommüniké Trianon emléknapot ígért, a másik pedig azt állította Kövér Lászlóra hivatkozva, hogy az ellenzéki párt csatlakozott volna a Jobbik tüntetéséhez, amelyen a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítását követelik. A Fidesz feljelentést tett.

Szombaton két közlemény is landolt a szerkesztőségek elektronikus postaládájába, amelynek feladója a levél fejléce szerint az ellenzéki párt sajtóosztályának munkatársa volt. Az egyik kommüniké Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök nevében azt állította, hogy "a Fidesz-kormány által bevezetett holokauszt-emléknap beváltotta a hozzá fűzött reményeiket, ezért Trianon-emléknap bevezetését javasolják. Az ellenzéki párt a Szabadság téri, szovjet emlékmű helyére pedig visszaállítaná a Trianon-szoborcsoportot."

A másik közlemény azt állította Kövér László nevében, hogy a párt csatlakozott a Jobbik Magyarországért Mozgalom keddi Szabadság téri tüntetéséhez, ahol a Jobbik az ott lévő szovjet emlékmű eltávolítását követeli majd. Az ellenzéki párt vasárnap délután közleményt adott ki, amelyben elhatárolódott a nyilatkozatoktól, és hamisítványnak nevezte az abban foglalatakat.

"Feltörték tegnap a Fidesz egyik munkatársának számítógépét, és nevével visszaélve ismeretlenek hamis közleményt juttattak el Pokorni Zoltán alelnök aláírásával a Fidesz honlapjának szerkesztőségéhez, és más sajtóorgánumokhoz" - tartalmazza az ellenzéki párt nyilatkozata, amelyből kiderül, Kövér László közleménye is hamisítvány.

"Sajnos, nem ez az első eset, amikor illetéktelenek visszaélnek a Fidesz, illetve a párt munkatársainak nevével, email címével. Tavaly október 20-án ismeretlen személyek hasonló módon adtak ki Révész Máriusz nevében fantomközleményt. Akárcsak akkor, a Fidesz most is rendőrségi feljelentést tesz az ügyben" - írja a Fidesz.