Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Deutsch visszalépésre kérte Csurkát Schmitt javára

2002.09.05. 06:50
Csurka István, a MIÉP elnöke azt állítja, a hét elején arra kérte őt Deutsch Tamás, a Fidesz alelnöke, hogy az önkormányzati választások előtt lépjen vissza a Fidesz támogatását élvező főpolgármester-jelölt, Schmitt Pál javára. Csurka szerdán megerősítette a Népszabadság információit.
A MIÉP elnöke szerint a hét elején egy budapesti hotel halljában "barátságos megbeszélést" folytattak Deutsch Tamással - írja a Népszabadság. A választásokról beszélgettek, és szóba került a visszalépés is.

Csurka azt állítja, hogy nem véletlenül futottak össze, hanem Deutsch telefonált, találkozót kért, aminek ő "készségesen eleget tett", de határozottan kijelentette, hogy nem fog visszalépni.

Azt nem tudja, hogy a Fidesz felhatalmazta-e bármilyen egyezség megkötésére Deutsch Tamást. "A beszélgetés és a szerződés két különböző dolog, ez beszélgetés volt". A MIÉP elnöke emlékeztetett: már az országgyűlési választások előtt világossá tették, hogy nyílt, tisztességes egyezségben gondolkodnak, semmilyen háttéralkura nem hajlandók.

Deutsch nem egyeztettek

Deutsch Tamás
A Népszabadság úgy tudja, Csurka István azért zárkózott el a visszalépéstől, mert a MIÉP semmi garanciát sem lát arra, hogy Schmitt Pál megnyeri a főpolgármester-választást Demszky Gáborral szemben. Másrészt a tavaszi választási kudarc után a MIÉP bizonyítani akar Budapesten.

Deutsch cáfolta, hogy Csurkával egyeztetett volna. "Valóban összetalálkoztam a napokban Csurka Istvánnal, a MIÉP elnökével a Kempinsky szállóban, de semmifajta egyeztetést nem folytattunk, mindössze a politikáról beszélgettünk kötetlenül" - mondta Deutsch Tamás. Az MTI kérdésére, hogy igaz-e Csurka István állítása, amely szerint a találkozót Deutsch Tamás kezdeményezte titkárnőjén keresztül telefonon, a Fidesz alelnöke többször megismételte: "összetalálkoztunk". Mást ehhez nem kívánt hozzáfűzni.

Meggyőzni

Orbán Viktor volt kormányfő tíz napja egy lakossági fórumon azt mondta: "Nem adhatjuk fel, nem mondhatunk le a győzelemről, amire szükség van ahhoz, hogy az áprilisi választás sebeit begyógyítsuk. A polgári körök tagjaira vár a feladat, hogy az önkormányzati választás előtt felkeressék, s meggyőzzék mindazokat, akik tavasszal nem a polgári oldalra szavaztak."