Árpád
-2 °C
4 °C

Új miniszterek mellé új államtitkárokat passzítanak

2008.04.28. 16:42
A kipróbált szocialista káderek kerülnek a koalíciós szakítás után felszabaduló SZDSZ-es államtitkári helyekre.

A gazdasági tárcánál Molnár Csaba, az Új Tulajdonosi Program miniszterelnöki mebgízottja jutott poszthoz, de ugyanott államtitkár lesz a fővárosi MSZP-elnök, korábbi munkaügyi miniszter Burány Sándor is. Ők ketten Bajnai Gordon munkatársai lesznek.

A pártpénztárnok, Puch László az utóbbi években nem vállalt kormányzati szerepet. A harmadik Gyurcsány-kormányban szocialisták között kétségtelenül nagyágyúnak számító Puch az infrastrukturális miniszter, Szabó Pál, a Magyar Posta jelenlegi vezérigazgatója mellett dolgozik majd.

A korábbi szabad demokrata környezetvédelmi tárcánál Oláh Lajos, az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetségének elnöke kapott lehetőséget.

A legproblémásabb területen, az egészségügyben a szocialisták Vojnik Máriát vetik be, hogy politikailag segítse az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatói székéből érkező új tárcavezetőt.

Avarkeszi Dezső, aki egyszer 1996. november 1-jétől 1998. július 7-ig volt már az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára, most az igazságügyi és rendészeti minisztériumban kamatoztathatja tapasztalatait. Avarkeszi eddig az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának delegáltjaként OIT-tagja is volt.

Ujhelyi István mellé a miniszterváltáson átment önkormányzati minisztériumban Jauernik István is államtitkári megbízást kap.

Hasonló posztbővítés lesz az Oktatási Minisztériumban is, ahol Arató Gergely mellett Csák Ferenc is pozíciót kap. Ő 2006-ban Hiller István jóvoltából már volt a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt élén miniszteri biztos is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?