Norbert, Cintia
13 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Almássy szerint befutott a szocialista szellem vasútja

Megdöbbentőnek nevezte a politikus az MDF szombati országos tisztújító gyűlésén történteket. Szerinte néhány szavazatot antidemokratikus módon "eltávoltítottak" a gyűlésről.

Almássy Kornél megdöbbentőnek nevezte, hogy az MDF szombati országos tisztújító gyűlésén az összes akkreditált küldött 54 százalékának szavazával választották ismét pártelnökké Dávid Ibolyát. A politikus erről azután beszélt újságíróknak, hogy elhagyta a rendezvény helyszínét. Ahogy fogalmazott: "befutott a szocialista szellem vasútja".

Dávid Ibolya a 303 érvényes szavazatból 207 igen szavazattal lett ismét az MDF elnöke. Dávid szerint ez a szavazati arány annak a konzervatív politikának szól, amit eddig az MDF folytatott.

Almássy, aki korábban visszalépett az elnökjelöltségtől, azt állítja, a tiszújító gyűlésen néhány szavazatot antidemokratikus módon "eltávoltítottak" a gyűlésről, vagyis néhány küldött nem szavazhatott, írja a Független Hírügynökség. Szerinte az is antidemokratikus volt, hogy a rendezvény egy részéről kizárták a sajtót.

Arra a kérdésre, hogy gondolkodik-e egy új párt alakításán, azt válaszolta, továbbra is az MDF tagjának tartja magát, és ebben a pártban akar politizálni, amíg el nem távoltítják onnan. Elmondta azt is, hétfőn bemegy a Parlamentbe, és tájékozódik majd, valamint a Házelnökkel is konzultál.

"Nem is az a szörnyű, hogy Dávid Ibolyát választották meg elnöknek, hanem az a szörnyű, hogy ilyen körülmények között választották meg elnöknek. Ez minden esetre csökkenti annak az esélyeit, hogy lehessen egy harmadik erőként egy jobboldali pártot felépíteni", mondta az eredményhirdetés utáni sajtótájékoztatóján.

Mint ismeretes Almássy Kornél szeptember 13-án jelentette be, hogy visszalép az elnökjelöltségtől. Korábban úgy nyilatkozott, azért döntött a visszalépés mellett, mert a feleségét és több párttársát is megfenyegették.