Benedek
-4 °C
5 °C

Egy doboz Cavintont küldtek Ádernak

2005.06.10. 11:13
Lemondásra szólította fel a Fidesz frakcióvezetőjét az Ifjúsági Demokrata Fórum. Almássy Kornél Cavintont ajánlott Ádernek, akiről azt állította: direkt megfeledkezett a Nemzeti Fórummal kötött átszavazási megállapodásról, és közben a voksok eladásával vádolta meg az MDF-et.

Áder János "tudatos amnéziája" ellen egy doboz Cavintont ajánlott fel a Fidesz frakcióvezetőjének Almássy Kornél, az IDF elnöke. Almássy szerint a Fidesz frakcióvezetője úgy vádolta meg átszavazással és a szavazatok eladásával az MDF-et, hogy előtte megállapodott az MDF-ből kizárt függetlenekkel a vakondok szerepének titkos eljátszásával.

Kommiszárként ellenőrizte

Almássy felszólította Ádert, hogy a "súlyos rágalmazásai és a sajátos megfigyelő tevékenysége miatt" mondjon le a Fidesz képviselőcsoportjának vezetői posztjáról.

Az IDF-es vezető szerint ugyanis egy demokratikus, normális országban elfogadhatatlan, hogy "komisszárként" ellenőrizze képviselőtársainak szavazatait. Az IDF egy ásót is küldött a Fidesz politikusának, hogy saját kertjébe keresse vele a "jobboldalról átszavazó bátor taktikai vakondokat". Mint emlékezetes, Horváth Balázs, a Nemzeti Fórum képviselője szerdán elismerte, hogy két társával ők adták megtévesztő célzattal szavazataikat Szili Katalinra, így az MSZP-s jelölt 183:13 arányban látványosan verte Sólyom Lászlót az első fordulóban. Horváth szerdán azt is elismerte, hogy a Fidesz tudtával taktikáztak. Csütörtökön Orbán Viktor Fidesz-elnök és Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum vezetője választási megállapodást írt alá a Gellért Szállóban.

Vakondot is foghatnak

A képviselőházban tartott eseményen megjelent Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője is, aki viszont vödröt-lapátot illetve egy valódi vakondcsapdát adott át a kisebbik ellenzéki pártot képviselő Almássynak. Révész szerint a vödör és a lapát arra az esetre szolgál segítségül, ha az MDF tovább akarja ásni az alagutat az MSZP felé, a vakondfogót viszont akkor tudják használni, ha fülön akarják csípni azokat, akik a hivatalos álláspont ellenére mégsem a párt jelöltjére adták voksukat. Révész szerint az államfőválasztás első fordulójában is hiányoztak szavazatok Sólyom neve mellől, de a harmadikban is, különösen, mert a hírek szerint az MSZP képviselői közül is ketten-hárman átszavaztak az ellenzékhez.