Orbán
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A Fidesz altusos összeesküvésre gyanakszik

2007.04.19. 16:02
A Fidesz - gyorsan reagálva a Heti Válasz szerdán megjelent cikkére - az ügyészséghez fordul amiatt, hogy a kormányzati negyed beruházása körül öt altusos is felbukkant.

A Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordul a kormányzati negyed ügyében, jelentette be Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Derüljön ki, hova vezet

"A kormányzati negyed a Gyurcsány-Szilvásy páros újabb nagy ingatlanbiznisze lehet" - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője a Heti Válasz Hív az Altus, vár a MÁV című cikkére hivatkozva. A fideszes politikus megismételve a hetilap állítását azt hangoztatta, hogy a beruházás előkészítésében és lebonyolításában olyan emberek vesznek részt, akik kötődnek, vagy kötődtek a miniszterelnök érdekeltségébe tartozó Altus Rt.-hez. A Fidesz tényfeltáró vizsgálat lefolytatását kéri a Legfőbb Ügyészségtől, hogy kiderüljön, nem vezetnek-e bűncselekményhez ezek a személyi összefonódások.

Hálózati tagság

A helyettes szóvivő az írás alapján arról beszélt, hogy a beruházáshoz kötődik Szilvásy György, a miniszterelnök barátja, egykori üzlettársa, az új kormányzati negyed miniszteri felelőse, valamint Rákosi Ferenc, aki az Altus-Perfekt hálózat több cégében felügyelő-bizottsági tag volt, most pedig az új kormányzati negyed területére javaslatot tevő bizottság MeH által delegált tagja. Cser-Palkovics András közölte: a "hálózat" tagja Görözdi György, az úttörőszövetség egykori főtitkára, az új kormányzati negyedért felelős miniszterelnöki megbízott, valamint Kalicz Anita, az Altus volt jogi képviselője, a kormányzati negyed területét biztosító MÁV Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese, illetve Sarlós Miklós, egy Altus-Perfekt érdekeltségű cég korábbi igazgatója, aki jelenleg a MÁV ingatlangazdálkodási igazgatója.

Itt van egy újabb sötét ügy, amelynek vesztesei megint az emberek lesznek, nyertese pedig a Gyurcsány-Szilvásy páros és a mögöttük lévő üzleti körök, tette hozzá a helyettes szóvivő. "Együtt a nagy csapat, nagy buli van a láthatáron."

Szilvásy előre cáfolt

A Heti Válasz cikkében megemlíti, hogy Szilvásy György tavaly év végén azt nyilatkozta az Indexnek, hogy a volt KISZ-esekből, altusosokból álló minisztériumi stábjának még véletlenül sincs köze beszerzési ügyekhez. A Kormányszóvivői Iroda szűkszavú válaszában szintén a kancellár indexes cáfolatára hivatkozik, és azt hangsúlyozza, hogy a Kormányzati Negyed előkészítése minden eddiginél átláthatóbban zajlik: a bírálóbizottságban túlnyomó többségben vannak az építész szakma és az érintett önkormányzatok képviselői, és ugyanez igaz az Állami Számvevőszék képviselőjének állandó tagságával működő projekt monitoring bizottságra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!