Huszonöt havi fizetés egy évre

2003.03.27. 01:31
Tizenkét havi jövedelme mellett további tizenhárom havi fizetést vehet fel Andó Sándor, Kőbánya szocialista polgármestere, aki szerint indokolt a 25 havi éves fizetés, mivel a polgármesteri hivatal középvezetőinek nagyobb volt az éves fizetése, továbbá a versenyszférához képest az övé még így sem számít magas jövedelemnek.
Tizenkét havi jövedelme mellett további tizenhárom havi fizetést vehet fel Andó Sándor, Kőbánya szocialista polgármestere. Egy év alatt így közel 10 millió forintot vehet fel a polgármesteri hivatal pénztárától a kerületet október óta vezető politikus -értesült a Magyar Hírlap. A két alpolgármester 24 havi jövedelemre jogosult.

A helyi jobboldal vezetője a lapnak adott nyilatkozatában különösnek találta, hogy korábbi fizetésemelésükről - személyes érintettség okán - nem szavazott Kőbánya három vezetője, ám a jutalmak megszavazásánál már részt vettek. Szavazataik nélkül ugyanis elestek volna a plusz pénztől.

Az előző ciklusban a városrészt a Fidesz vezette. Akkor szabályozták, hogy a polgármester és az alpolgármesterek a 13. havi fizetéssel együtt négy havi jutalmat vehetnek fel. A most megszavazott jutalmak 23 millió forintjába kerülnek a 20 milliárdos költségvetésű kerületnek.

A Magyar Hírlapnak nyilatkozó Andó Sándor szerint indokolt a 25 havi éves fizetés, mivel a polgármesteri hivatal középvezetőinek nagyobb volt az éves fizetése, továbbá a versenyszférához képest az övé még így sem számít magas jövedelemnek. A polgármester ehhez még hozzátette: a törvény szerint akár 18 havi jutalmat is megszavazhatott volna testület.  • Tippek
  • Biztosítás