Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Módosította vallomását a Fekete Angyal

2001.03.06. 18:26
Nem vonta vissza, csak módosította és pontosította eddigi vallomását a Fekete Angyalként elhíresült kórházi ápolónő keddi kihallgatásán - közölte az ügyvédje, aki a rendőrségi kihallgatást követően elmondta, védence ölni nem akart, csak a betegek fájdalmán akart enyhíteni.
Nem vonta vissza, csak módosította és pontosította eddigi vallomását a Fekete Angyalként elhíresült kórházi ápolónő keddi kihallgatásán a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) - nyilatkozta a gyanúsított védőügyvédje az MTI-nek. Szőgyényi József közölte: védence arról számolt be a kihallgatáson, hogy ölési szándéka nem volt; a betegek elviselhetetlen fájdalmán akart enyhíteni. Hozzátette: a beadott gyógyszerekkel tulajdonképpen "lebegtetni" akarta a betegeket, akik nagy fájdalmakkal küszködtek. ,,A fiatal nő nem tartotta elképzelhetetlennek, hogy a halál gyorsabb bekövetkezését esetlegesen ez is elősegíthette" - közölte az ügyvéd.

A kihallgatáson történtekről beszámolva elmondta még, hogy a gyanúsított vallomása közben többször is elsírta magát. Szőgyényi József tudatta: védence vállalja a lelkiismerete által diktált büntetést.

A BRFK az előzetes letartóztatásban lévő 24 éves egészségügyi alkalmazottat több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítja. A rendőrség korábbi sajtótájékoztatóján elhangzott: F. Tímea harminc-negyven esetet említett, közülük 19 személyt meg is tudott nevezni. Az ápolónő tettét azzal indokolta, hogy segíteni akart az idős, szenvedő beteg embereken.

A BRFK illetékesei utaltak arra, hogy az egyes haláleseteket nagyon nehéz lesz kivizsgálni, mivel több holttestet elhamvasztottak. A rendőrségi vizsgálat során a nyomozók több szakértői véleményt beszereznek, így kikérik orvos szakértő, toxikológus és patológus véleményét is.