Mátyás
-6 °C
1 °C

Annus Adrián az MSZP-t erősíti

2005.01.14. 12:34
Annus Adrián belépett az MSZP-be. Szóvivője szerint a doppingügyben elhíresült kalapácsvető mindig is baloldali érzelmű ember volt, most pedig egy felkérés nyomán jelenlétével kívánta segíteni a lakhelyén, Jákon alakuló alapszervezetet.

Az olimpiai aranyérmétől megfosztott Annus Adrián részvételével alakult meg Jákon az MSZP helyi szervezete.

Nem tervez

Annus Andrián
Annus Adrián
A doppingügye miatt elhíresült olimpikon szóvivője, Pál T. Gábor az Index kérdésére azt mondta, semmiféle politikai szándék nem áll Annus lépése mögött, csupán egy felkérésnek engedve vett részt az alapító ülésen és a rendezvény alkalmából be is lépett a pártba. Pál T. Gábor szerint Annus ennek ellenére nem tervez semmilyen politikai tevékenységet, és a továbbiakban is kizárólag a doppingvád miatt indított perére koncentrál. A szóvivő szerint egyébként Annus és másik doppingügyes vasi sportoló, Fazekas Róbert közismerten baloldali érzelmű ember, ezért a párttagság nyílt vállalása összhangban van elveivel. Pál ugyanakkor cáfolta a Magyar Nemzet értesülését, hogy Annus maga alapította volna a pártszervezetet.

Támogatták egymást

A két sportoló már korábban is részt vett az MSZP helyi kampányában. Annus és Fazekas támogatta a Szombathely jelenlegi szocialista polgármester, Ipkovics Györgyöt a választási küzdelemben. Ipkovics pedig keményen kiállt az athéni olimpián kitört botrány kezdetén mellettük Az Index információi szerint a helyi MSZP részt vett a doppingvádakban érintett sportolók melletti szimpátiatüntés szervezésében is.