Valér
2 °C
8 °C

Antall-szobrot akar Pécs MSZP-s polgármestere

2007.06.20. 16:50
Nyugodt politikája és példamutató személyisége miatt állíttatna szobrot Pécs szocialista polgármestere a a rendszerváltás utáni első miniszterelnöknek.

Szobrot állíttatna Antall József néhai kormányfőnek Pécsett a város polgármestere, Tasnádi Péter, aki kezdeményezéséről szerdai sajtótájékoztatóján beszélt a baranyai megyeszékhelyen.

"Ezzel szeretném kifejezésre juttatni nagyrabecsülésemet a rendszerváltás utáni első miniszterelnökünk mértékadó személyisége, nyugodt politikája, történelmi szerepvállalása előtt" - indokolt a szocialista politikus.

Példamutató személyiség

Tasnádi fontosnak tartja, hogy Pécs a város szellemiségét meghatározó egyéniségek mellett az ország életében példamutató személyiségekre is köztéri művekkel emlékezzen.

A szoborállítással kapcsolatos előterjesztése csütörtökön kerül a közgyűlés elé, és kedvező döntést, valamint közbeszerzési eljárást követően az alkotás már jövőre, Antall József halálának 15. évfordulójára elkészülhetne.

Tasnádi szerint a szobor készítésének több millió forintos költségét önkormányzati forrásból, valamint közadakozásból teremtenék elő. Utóbbihoz százezer forinttal maga is hozzájárul - tette hozzá.