Ágnes
-1 °C
2 °C

Antall József családja nem tudott a volt miniszterelnökről elnevezett díjról

2004.08.23. 07:59
Az Antall család nem tudott arról a díjról, melyet Antall József egykori miniszterelnökről neveztek el és amelyet az idén is átadtak - értesült a Népszava. Az elismerést három bírósági elnök alapította és megkapta többek között Orbán Viktor is.
A díjat többek között Balsai István MDF-es országgyűlési képviselő is megkapta. Antall Péter, az egykori kormányfő fia a Népszavának nyilatkozva fölháborítónak nevezte, hogy senki nem kérte a család beleegyezését.

Mint mondta, olyan még nem volt, hogy valaki úgy alapított volna Antall Józsefről elnevezett díjat, hogy ahhoz nem kérte a család jóváhagyását, de még tájékoztatást sem adott róla. Ráadásul - mint mondta -, az Antall József Alapítvány éppen most tervezi egy Antall Józsefről elnevezett díj alapítását.

A lap úgy tudja, hogy az elismerést Ujkéry Csaba, a Somogy, Laky Ferenc, a Vas és Horváth György, a Veszprém megyei bíróság elnöke alapította, ezt Balsai is megerősítette. A politikus úgy emlékszik, hogy az idén rajta kívül Orbán Viktor és Mádl Ferenc államfő kapta meg a kitüntetést.

Antall Péter ezzel szemben azt mondta, hogy Mádl Ferenc nem kapott ilyen díjat, és ezt magától az érintettől tudja.