Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A MeH is támogatja az MDF pártalapítványát

2006.05.17. 12:29
Kapcsolódó cikkek (1)
Kétmilliót kapott a Miniszterelnöki Hivataltól az MDF pártalapítványa. A kancellária az Antall József Alapítvány biztonságpolitikai előadástervében látott fantáziát.

"Mindenhova pályázunk, pályáztunk a külügyhöz is, onnan még nem kaptunk választ, pályáztunk a MeH-ben is, ott viszont támogattak" - magyarázta az Indexnek Antall Péter, az Antall József Alapítvány kutatási igazgatója.

Hírszérzésről és terror-elhárításról adnak elő

Az MDF pártalapítványa tavaly december végén fordult Bodor Tibor főcsoportfőnökhöz, azt kérve, hogy a MeH támogassa az Új világrend születése címet viselő előadássorozat-tervüket. Az alapítvány egy 12 előadásos biztonságpolitikai kurzust állított össze többek között hírszerzési, terror-elhárítási témakörökben. Az Antall József Alapítvány, amely kezdetben a fideszhez köthető Demokrácia Központtal is tárgyalt a megvalósításról, 1,2 millió forintot kért a Corvinus Egyetemmel közösen lebonyolítandó sorozat költségeire, és további 800 ezret a visegrádi négyek első találkozójának 15 éves évfordulóján tartandó kerekasztal-beszélgetésre valamint egy Antall József emlékkötet kiadására.

A nemzeti ünnepek keretéből kaptak

A kért 2 millió forintot a főcsoportfőnök megítélte az alapítványnak. A pénzt a nemzeti és kiemelt ünnepségek finanszírozására szánt keretből fizette a MeH, ebből a forrásból ugyanis a költségvetés szerint egyéb rendezvények, események is támogathatóak. A MeH elhelyezési és rendezvényszervezési főosztályán elmondták, hogy rengeteg civilszervezet, iskola, alapítvány fordul támogatásért Kiss Péter kancelláriaminiszterhez. A MeH minden esetben megvizsgálja a pályázatot, és eldöntik támogatható-e. Hozzátették viszont, hogy a támogatások odaítélésénél nem játszik szerepet a szervezetek esetleges párthovatartozása.

A Szerecsejáték Rt. emlékkönyvet állt

Az alapítvány honlapján közli a 2005-ös támogatók listáját. Adakozott a Szerencsejáték Rt. és a Fővárosi Önkormányzat is: Antall Péter elmondása szerint az onnan kapott egy- illetve félmilliót édesapja 75. születésnapjára kiadandó fotóalbum finanszírozására szánták. Az alapítvány eddig évente több mint 100 millió forintos állami támogatásból gazdálkodhatott, de törvény szerint a költségvetési pénzek mellé szerezhetett további egyéni támogatókat is.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft