Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Anyázás a parlamentben

2002.07.10. 18:43
Font Sándor, az MDF parlamenti képviselőcsoportjának helyettes vezetője szerdán levélben követelt nyilvános bocsánatkérést Józsa István MSZP-s képviselőtől. A szocialista képviselő ugyanakkor frakcióvezetőjét arról tájékoztatta, hogy nem mondott olyasmit, amivel Font vádolja.
Font Sándor levelében azt írja, hogy július 9-én, interpellációja viszontválaszának idején az országgyűlési jegyzőkönyv és a videofelvétel tanúsága szerint "anyád!" bekiabálás hangzott el az MSZP soraiból.

Font Lendvaihoz fordult segítségért

Az MDF frakcióvezető-helyettese több ellenzéki képviselő egybehangzó közlésére alapozva azt állítja, hogy a bekiabáló Józsa István volt. Font Sándor szerint az MSZP-s képviselő tettét azzal korrigálhatja, hogy a nyilvánosság előtt bocsánatot kér tőle és szüleitől.

Az MDF frakcióvezető-helyettese szerdán levelet küldött Lendvai Ildikónak, az MSZP frakcióvezetőjének is, amelyben leírja a történeteket és kéri, hogy "megkövetését illetően segítőleg járjon el"."Ellenkező esetben kénytelen leszek azt az általánosítást megállapítani - amit szívem szerint igazán nem szeretnék -, hogy az MSZP-frakció vitakultúrájának egy teljesen általános megnyilvánulását láttuk" - áll Font Sándor levélben.

Lendvai: Nem Józsa volt

Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetőt arról tájékoztatta Józsa István MSZP-s honatya, hogy nem mondott olyasmit, amit Font Sándor (MDF) állít, ugyanakkor ha a párt bármelyik más képviselője a parlamenthez nem illő módon viselkedik, azért a képviselőcsoport vezetoje elnézést kér.

Az MSZP frakcióvezetője kijelentette: bízik abban, hogy valamennyi képviselőcsoport vezetője gondoskodni fog arról, hogy nemcsak a közbeszólások, hanem a televízióban közvetített felszólalások se sértsék az emberi méltóságot, hogy senki ne nevezhesse parlamenti vitapartnerét hazudozónak, mint azt éppen Font Sándor tette, vagy politikai selejtnek, szánalmasnak, mint ahogy Kövér László fideszes képviselő beszélt a legutóbbi ülésen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!