Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Munkaszünet a fideszes évzáró miatt

2005.12.22. 15:35
A budavári önkormányzat épületében tartotta meg évadzáró rendezvényét a Fidesz. A hivatal a rendezvény ideje alatt nem működött. A hivatal dolgozóit körlevélben arról értesítették, hogy üzemszünet lesz, amit szóban azzal magyaráztak, hogy nem lesz áram, így csak délután egyre kellett bemenniük dolgozni.

Délután egytől dolgoztak csütörtökön az I. kerületi önkormányzat munkatársai, mert a hivatal épületében tartotta évadzáró rendezvényét a Fidesz. Orbán Viktor Fidesz-elnök pártja és az ország helyzetét értékelte, Varga Mihály alelnök és Áder János frakcióvezető pedig a baloldal egy évét értékelte.

Ruhatárként működött az ügyfélszolgálat

A hivatal a rendezvény miatt még takaréklángon sem működött, az ügyfélszolgálati irodában például a program idején ruhatárat alakítottak ki. Dávid Klára, a budavári önkormányzat szocialista képviselője az Indexnek elmondta, hogy őt is alig akarták beengedni az épületbe, az állampolgárok, akik esetleges ügyeiket próbálták volna intézni, egyáltalán nem léphettek be a hivatalba.

A félnapos szünetről a kerületi lakosok nem értesülhettek előre, információink szerint a dolgozóknak is csupán szerdán küldtek körlevelet, amelyben azt állították, hogy üzemszünet miatt kezdődik egy órakor a munkanap. A dolgozóknak szóban azt mondták, az üzemszünet azt jelenti, nem lesz áram. Áramszünet persze nem volt, a fideszes évzárón működött a hangosítás, a lámpák is égtek, az eseményt több tévétársaság is rögzítette.

Száz évente egyszer

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere az Index érdeklődésére azt mondta, hogy "száz évente van hasonló rendezvény a polgármesteri hivatalban", amiben szerinte nincsen kivetnivaló. A körlevélről, illetve a késve kezdett munkanapról azt mondta, a jegyzőt kérdezzük, mert az az ő kompetenciája. A városrész jegyzője megkeresésünkre egyelőre nem reagált.