Gusztáv
3 °C
7 °C

Az orrtúrást nem támogatja az NKÖM

2004.07.16. 14:11
Elállt az ARC-plakátkiállítás támogatásától a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, jóllehet a korábbi előrehaladott tárgyalások nyomán a tárca logója már ott szerepel az esemény szponzorai között. A kiállítás idei pályázatát népszerűsítő plakát nemrégiben a Magyar Reklámszövetség etikai bizottságának is szemet szúrt, pedig a szövetség is a támogatók között van.
Az Index információi szerint forráshiányra hivatkozva, a korábbi ígéretek ellenére nem támogatja a Hiller István vezette Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma az 5. ARC-plakátkiállítást.

Az ARC plakátja
Hosszasan tárgyaltak

Az ARC ügyvezető igazgatója az Indexnek azt mondta, hogy a tárca pár nappal ezelőtt hivatalosan is jelezte, hogy nem támogatja az óriásplakát-pályázatot. Bakos Gábor közölte, hogy a hosszas tárgyalások során a tárca vezetése hónapokig pozitívan állt a projekthez, ezért a minisztérium logója is felkerült a pályázat beharangozó plakátjára.

Fikázni nehéz

Az orrtúró lányt ábrázoló, "Fikázni könnyű, alkotni nehéz!" mottót hirdető plakátot azonban időközben támadások érték. A Magyar Reklámszövetség etikai bizottsága állampolgári bejelentés alapján foglalkozott a plakáttal, és miután a közízlést sértőnek találta, elmarasztalta az alkotókat. Az etikai bizottság döntésével kapcsolatban a szövetség elnöke, Hargitai Lilla elmondta, hogy furcsa helyzetbe kerültek, hiszen a szövetség is támogatja a szakma számára is fontos pályázatot.

Az Index érdeklődésére a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma sajtóosztályán elmondták, hogy a miniszter külföldi útja miatt az elutasítás indokáról nem tudnak nyilatkozni, ám azt megerősítették, hogy a kiállítás nem lesz a támogatott események között.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!