Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az orrtúrást nem támogatja az NKÖM

2004.07.16. 14:11
Elállt az ARC-plakátkiállítás támogatásától a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, jóllehet a korábbi előrehaladott tárgyalások nyomán a tárca logója már ott szerepel az esemény szponzorai között. A kiállítás idei pályázatát népszerűsítő plakát nemrégiben a Magyar Reklámszövetség etikai bizottságának is szemet szúrt, pedig a szövetség is a támogatók között van.
Az Index információi szerint forráshiányra hivatkozva, a korábbi ígéretek ellenére nem támogatja a Hiller István vezette Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma az 5. ARC-plakátkiállítást.

Az ARC plakátja
Hosszasan tárgyaltak

Az ARC ügyvezető igazgatója az Indexnek azt mondta, hogy a tárca pár nappal ezelőtt hivatalosan is jelezte, hogy nem támogatja az óriásplakát-pályázatot. Bakos Gábor közölte, hogy a hosszas tárgyalások során a tárca vezetése hónapokig pozitívan állt a projekthez, ezért a minisztérium logója is felkerült a pályázat beharangozó plakátjára.

Fikázni nehéz

Az orrtúró lányt ábrázoló, "Fikázni könnyű, alkotni nehéz!" mottót hirdető plakátot azonban időközben támadások érték. A Magyar Reklámszövetség etikai bizottsága állampolgári bejelentés alapján foglalkozott a plakáttal, és miután a közízlést sértőnek találta, elmarasztalta az alkotókat. Az etikai bizottság döntésével kapcsolatban a szövetség elnöke, Hargitai Lilla elmondta, hogy furcsa helyzetbe kerültek, hiszen a szövetség is támogatja a szakma számára is fontos pályázatot.

Az Index érdeklődésére a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma sajtóosztályán elmondták, hogy a miniszter külföldi útja miatt az elutasítás indokáról nem tudnak nyilatkozni, ám azt megerősítették, hogy a kiállítás nem lesz a támogatott események között.