Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Sikertelen pályázó szakért a kormányzati negyedben

2007.11.21. 09:29
Az Arepet azért választották ki a közvetítő szerepre, mert pályázóként már ismeri a területet.

A közbeszerzési határérték alatti összegért, 7,9 millió forint plusz áfáért végez szakértő munkát a kormányzati negyed projektben a francia vasútfejlesztési cég, az Arep.

A céget nem pályázaton választották ki. A kommunikációs vezető, Láng Balázs elmondta, az Arep még pályázóként került képbe. Ville nevű leányvállalata ugyanis indult a területre kiírt nemzetközi tervpályázaton, ahol azonban csak a középmezőnyben végzett. Az Arep Ville tervét 1,5 millió forintért megvételre javasolta a zsűri.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) fontosnak tartotta, hogy olyan céget hívjanak meg, amelyik már behatóan foglalkozott a területtel.

Szempont volt, hogy az Arep állami cég, és részt vett az állami és magánszférát egyaránt megmozgató vasútfejlesztésekben. Nem kaptunk választ ugyanakkor arra, hogy mely beruházásait tartotta a KVI meggyőzőnek, követendőnek.

Az Arep feladata, hogy a terület sorsát kidolgozó Programalkotó Fórum résztvevői közt közvetítsen. Összehangolja a MÁV, a főváros, a VI. kerület, a tervezők és a KVI érdekeit. A fókuszban a vasúti terület rendezése áll, de az Arep tanulmánya javaslatot tesz a terület ingatlanhasznosítására is.

Mint az ismeretes, a vasúti területen irodaházakat építenének és a Westend új épületét is ide húznák fel.

A januárban elkészülő tanulmányt a Programalkozó Fórum véleményezi és fogadja el. Azt minden igyekezetünk ellenére sem tudtuk kideríteni, hogy milyen feltételek esetén fogadják el a tanulmányt, előfordulhat-e, hogy azt visszaküldik további munkára.