Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ragaszkodik a polgármesteri székhez az államtitkárnak lógást ígérő fideszes

2008.09.30. 15:08
Arnóth Sándor fideszes képviselő hétfői parlamenti "lógni fogsz" beszólása miatt most az MSZP és az SZDSZ közösen szólította fel: adja vissza püspökladányi polgármesteri megbízatását, és vonuljon vissza a közéletből.

Először a szocialisták hajdú-bihari szervezete, majd kedden az MSZP püspökladányi elnöke és az SZDSZ megyei elnöksége is felszólította Arnóth Sándor fideszes politikust, hogy vonuljon vissza a politikától, leginkább pedig a polgármesteri székből.

Arnóth a parlament hétfői ülésnapján, a napirend előtti felszólalások közben szólt be műsoron kívül a megfigyelési ügyben egy kérdésre válaszoló Iváncsik Imre titkosszolgálati államtitkárnak.

Azt mondta az ügy fideszes érintetettségéről szónokló Iváncsiknak, hogy "lógni fogsz".

Az ülést vezető Szili Katalin házelnök egyből példátlannak nevezte az esetet, és összehívta a házbizottság rendkívüli ülését. Arnóth ugyan az eset után egyből felállt, és megkövette az Országgyűlést, az MSZP, az SZDSZ és az MDF lemondásra szólította fel.

Arnóth be is jelentette lemondását, mint mondta, rossz mondat hagyta el a száját.

Arnóth kedden szűkszavúan annyit nyilatkozott a távirati irodának, hogy a képviselői mandátumról való lemondással az ügyet "lezártnak tekinti", a hétfői eset nem érinti sem a polgármesteri, sem a kistérségi munkáját.

Püspökladányi politikusok azonban másképp vélekednek az esetről. A hétfőn az Országgyűlésben a biztosítékot kiverő, és Szili Katalin Házelnök által "példa nélkülinek" minősített beszólást a helyi szocialisták sem nézik jó szemmel. Az MSZP püspökladányi elnöke Hegedűsné Varga Irén szerint a képviselő szégyent hozott a városra, a helyi lakosokra, és ezért "távoznia kell az önkormányzat éléről".

A szocialista elnök hozzátette még, hogy a Fidesz frakcióvezetőjének tegnapi hozzáállásához hasonlót várna a helyi frakcióvezetőtől is (Navracsics kivezette a parlamenti ülésteremből Arnóthot).

A kisebbségben lévő MSZP-frakció az önkormányzati ülésen akarja felszólítani a fideszes politikust a távozásra. Amennyiben ennek nem tesz eleget, a szocialisták várhatóan aláírásgyűjtésbe kezdenek- mondta a szocialisták helyi elnöke.

A hétfőn botrányba keveredett politikus, aki korábban múzeumi vezetőként és tanárként is dolgozott, azt mondta, hogy a város első embereként és kistérségi vezetőként továbbra is dolgozni szeretne a helyi lakosság érdekében.

Kósa Lajos szerint Arnóth Sándor emelt fővel távozott, miután az egész parlamenttől elnézést kért és azonnal lemondott mandátumáról. A Fidesz alelnöke és hajdú-bihari elnöke, Debrecen polgármestere erről kedden nyilatkozott a Haon internetes portálnak. Hozzátette, több tucat politikus mondott már vállalhatatlan mondatokat, mint például azt, hogy "hazudtunk éjjel-nappal", de senkiben nem volt ennyi tartás, ezért Arnóth Sándor emelt fővel távozott.

Rácz Róbert, a hajdú-bihari közgyűlés fideszes elnöke szerint azzal, hogy Arnóth Sándor a nyilvánvalóan indulatból és meggondolatlanságból elhangzó mondat után megkövette az Országgyűlést, majd lemondott mandátumáról, "olyat cselekedett, ami eddig még nem fordult elő a képviselők körében, pedig számos alkalommal szükség lett volna a bocsánatkérésre és a felelősségvállalásra".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?