József, Bánk
-7 °C
0 °C

Arnóth Sándor lehet Pálinkás utóda

2008.05.06. 18:06
Arnóth Sándor Püspökladány fideszes polgármestere lehet Pálinkás József utóda a parlamentben, miután az Orbán-kormány oktatási miniszterét a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választották, e miatt lemondott mandátumáról és kilépett a Fideszből.

A törvények értelmében összeférhetetlen a parlamenti képviselősséggel az akadémiai elnöki poszt, így az MTA elnökké való megválasztása után rögvest bejelentette, lemond parlamenti mandátumáról és kilép a Fideszből is.

Az Orbán-kormány oktatási minisztere a párt Hajdú-Bihar megyei területi listájáról szerzett mandátumot, így erről a listáról kell kiválasztani Pálinkás utódját.

Az Index fideszes forrásokból úgy értesült, hogy Pálinkás utóda Arnóth Sándor, Püspökladány fideszes polgármester lehet, aki 2006-ban nem jutott mandátumhoz.

Úgy tudjuk, a Fidesz vezérkarának azért rá esett a választása, mert úgy látják, sikeres polgármesterként a következő választáson simán hozza majd a püspökladányi körzetet, amit 2006-ban szocialista ellenfelétől elvesztett. Pozitívumai közt tartják számon, hogy régi motoros, akinek nem kell majd beletanulnia a parlamenti munkáéba.