Judit
3 °C
7 °C

John Ashcroft Medgyessynél

2002.06.11. 22:18
Medgyessy Péter miniszterelnök kedden a Parlamentben fogadta John Ashcroft amerikai igazságügy-minisztert. A kormányszóvivő közleménye szerint a magyar kormányfő és az amerikai igazságügy-miniszter áttekintette a magyar-amerikai szövetségesi kapcsolatokat, kiemelve Magyarország szerepvállalását a terrorizmus elleni nemzetközi fellépésben, és a szervezett bűnözés elleni küzdelemben.
"Az amerikai igazságügy-miniszter méltatta az új magyar kormány eltökéltségét a jogbiztonság és a közbiztonság megszilárdításában" - áll a közleményben.

John Ashcroft elismerően szólt továbbá Magyarországnak a terrorizmus elleni nemzetközi küzdelemben betöltött szerepéről, külön kiemelve a régióban a terrorizmusellenes képzésben játszott központi szerepét.

"A miniszterelnök és tárgyalópartnere egyaránt fontosnak tartották a kábítószer-kereskedelem, a pénzmosás és az embercsempészet elleni határozott, együttműködésre építő fellépést" - olvasható a kormányszóvivő közleményében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?