Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Medgyessy is utazik Athénba

2004.07.31. 09:18
Az athéni olimpián nem lesz akkora a politikusjárás, mint volt 2000-ben Sydneyben. A kormányfő ott lesz, a rádió elnökét a MOB utaztatja - írja a szombati Népszabadság.
Elődjéhez, Orbán Viktorhoz hasonlóan Medgyessy Péter kormányfő is meglátogatja a magyar sportolókat az olimpia utolsó hetében. Athénban azonban nem lesz akkora a politikusjárás, mint volt 2000-ben Sydneyben.

A Magyar Olimpiai Bizottság költségén utaztatott személyek listáján eredetileg szerepelt Bakonyi Tibor, az Országgyűlés sportbizottságának szocialista elnöke és Szekeres Imre, az MSZP alelnöke, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke is, ám a formaruhák átvétele előtt néhány nappal mindketten lemondták a részvételt. A Népszabadság megkeresésére cáfolták, hogy az MSZP nyomására léptek volna vissza.

A szintén szocialista Baráth Etele viszont a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökeként a helyszínen gratulálhat majd a jól szereplő sportolóknak. A MOB utaztatja a Magyar Rádió elnökét, Kondor Katalint és az intézmény szóvivőjét, Morvai Katalint.

Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc, gyermek, ifjúsági és sportminiszter részvételét a központi költségvetésből finanszírozzák a kormány döntése alapján - közölte Gőz Gabriella, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GyISM) sajtófőnöke szombaton az MTI-vel.

A sportminisztérium államtitkárainak utazási és tartózkodási költségeit a minisztérium biztosítja - tette hozzá a sajtófőnök, aki az MTI kérdésére, hogy mennyi pénzt fordítanak összesen az utazásokra, nem tudott választ adni.

Gyurcsány Ferenc a játékok megnyitó ünnepségén majd a versenyek utolsó hetében tartózkodik Athénban. Hozzátette: augusztus 15-20 között az olimpián a sporttárcát a minisztérium államtitkárai képviselik.

Medgyessy Péter az olimpia utolsó napjaira érkezik Athénba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!