Erik, Alexandra
EUR 383,48 Ft
USD 365,05 Ft
9 °C
23 °C

Százmilliós hiányt észlel Deutsch a fővárosnál

2003.02.27. 16:14
Rossz időben váltotta át 2001-ben felvett deviza hitelét a főváros forintra, s így 276 millió forint veszteség keletkezett a fővárosnál - jelentette be Deutsch Tamás, a Fidesz frakciójának a vezetője. A képviselők úgy találták meg az "eldugott" hiányt, hogy tüzetesebben átnézték a közgyűlés előtt heverő a múlt évi költségvetésnek újabb módosításáról szóló előterjesztést. Atkári János alpolgármester szerint az nem veszteség, csupán nyilvántartási különbség.
Két évvel ezelőtt felvett hitel átváltása miatt 276 millió forint veszteség érte a fővárost - jelentette be Deutsch Tamás, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakciójának vezetője, aki emiatt eseti vizsgálóbizottságot akar létrehozni. A főváros még 1991 végén vett fel 30 millió eurós hitelt fejlesztésekre. Egy évvel később azonban jelentősen erősödött a forint az euróhoz képest, így keletkezett a hiány.

Nem is veszteség

A hiány azonban nem hiány - állítja Atkári János, hiszen évek alatt kell visszafizetni az adósságot, így a végelszámolásnál (15 év múlva) derülhet ki, hogy veszített-e, avagy éppen hogy nyert a főváros. A hitelre beruházások finanszírozása miatt volt szükség. Mintegy 70 számlát kellett a Fővárosi Önkormányzatnak kifizetnie - tudtuk meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek