Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Új atomerőműről álmodik az energiabiztos

2006.09.28. 09:28
Meg kell újítani a magyar energiaellátást az energiapolitikai kérdések tárgyalására létrehozott bizottság vezetője szerint. Vajda György megfontolná az új atomerőmű építését is.

"Át kell tekinteni egy új atomerőmű építésének a lehetőségeit" - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Vajda György, az energetikai szakértői bizottság vezetője. Mint mondta, a magyarországi erőművek nagy része elavult, kiöregedett, éppen ezért kell áttekinteni új erőművek, köztük egy új atomerőmű építésének lehetőségeit.

Vajda egyelőre még csak saját nevében beszélt, hiszen bizottsága hivatalosan még nem állt össze. Vajda amúgy a legnagyobb problémának a gázárat tartja, ami jelenleg "messze van a piaci szinttől, ám további emelése szociális kérdéseket vethet fel".

Vajda bizottságának az energiaár indokolatlanul magas költségelemeit is vizsgálnia kéne a kormányzati szándék szerint. A szakember ezzel kapcsolatban nem tudott nyilatkozni, mint mondta, a luxusprofit felvetése a politikától érkezett, az ő feladata az lesz, hogy kiderítse, léteznek-e egyáltalán indokolatlan költségelemek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!