Gusztáv
-4 °C
1 °C

Augusztus 20-a 284 millióból

2005.07.15. 17:33
Az idén harmadával nőtt az augusztus 20-i ünnepségsorozatra fordított összeg, amelyért a Nexus Reklámügynökség programjai élvezhetők. A kormányszóvivő szerint az idén háromnapos lesz az ünnepség. Pénteken, szombaton és vasárnap.

A Miniszterelnöki Hivatal a Nexus Reklámügynökség Kft.-vel kötött szerződést az idei augusztus 20-ai ünnepségsorozat lebonyolítására - jelentette be Batiz András kormányszóvivő. Úgy tudjuk, a Nexus Geszti Péter érdekeltségébe tartozik.

A kormányszóvivő elmondta: négy cég jelentkezett a közbeszerzési eljárásra, és három vállalkozás kapott ajánlattételi lehetőséget a tárgyalási fordulókra. Az ajánlatok közül a Nexus Reklámügynökség Kft. programjainak teljes költsége 284 millió 75 ezer forint, amely összeg 42 millió forinttal volt kevesebb, mint a második legjobb ajánlat.

Európai kissebbségi fesztivál

A magyar államiságot központi szervezésben három napon át, augusztus 19-én, 20-án és 21-én ünnepeljük ebben az évben - mondta a kormányszóvivő, aki hozzátette: dunai örömkoncert, a Margitszigeten családi programok, európai kisebbségi fesztivál és számtalan színes utcai program várja a fővárosban az érdeklődőket a tűzijáték mellett. Az utóbbi esemény augusztus 20-án, 21 órakor kezdődik.

A hivatalos állami megemlékezések mellett a tűzijáték, a koncertek, az utcai fesztiválok költségeit is magában foglalja ez az összeg - mondta Batiz András, hozzátéve: légi verseny is lesz a Duna felett, azonban annak szervezéséhez nem használnak fel állami forrást.

Az elmúlt évben az állami tulajdonú Hungexpo Rt., a Mafilmmel közösen 175 millió forintért szervezhette meg az augusztus 20.-i állami ünnepséget. Akkor az összegnek a 70-80 százalékát fordították az égi parádéra.