Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Nem nyomoznak a tűzijáték ügyében

2006.09.12. 08:59

A rendőrség megtagadta a nyomozást az augusztus 20-i, tragikusan végződő nyomozás ügyében - tudta meg a Magyar Hírlap.

Az erről szóló határozatot már el is küldték az ügyészségnek végső véleményezésre, így szinte biztos, hogy nem lesz büntetőjogi értelemben vett felelőse a rendezvénynek.

A lap úgy tudja, hogy az öt halálos áldozatot követelő vihar után három feljelentés érkezett a hatóságokhoz, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt. Az ügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbította valamennyit.

A BRFK az elmúlt két hétben tucatnyi cégtől, hivataltól, gazdasági társaságtól kért be különböző jelentéseket, vizsgálati jegyzőkönyveket, kivitelezési, biztosítási és riasztási terveket. Tanulmányoztak egy csomó jelentést és jegyzőkönyvet, de nem találtak olyan iratot, amely a szervezésben, a lebonyolításban, a biztosításban és az előrejelzésben közreműködők közül bárkinek a büntetőjogi felelősségét megalapozhatta volna.

Szilvásy György kancellárminiszter a napokban jelentette be, jogszabályok módosítására készül a kormány az augusztus 20-án történtekhez hasonló katasztrófa megelőzésére. A kabinet szeptember 15-ig várja az önkormányzati tárcától a javaslat-csomagot arról, milyen módosításokra van szükség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!