Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Bácsfi Diána hétfőig fogházban marad

2004.10.15. 11:50
A Fővárosi Bíróság szerint az első fokon eljáró bíróság helyesen állapította meg, hogy Bácsfi 2004. október 8-án a Terror Háza Múzeum előtt tanúsított magatartása kihívóan közösségellenes volt. A kiszabott tíz napos elzárásba a bíróság beszámította a szabálysértési őrizetben töltött időt.
A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság pénteken jogerősen helybenhagyta a Bácsfi Diánával szemben első fokon kiszabott tíz nap elzárás büntetést.

A döntés értelmében az első fokon eljáró bíróság helyesen állapította meg, hogy Bácsfi 2004. október 8-án a Terror Háza Múzeum előtt tanúsított magatartása kihívóan közösségellenes volt, alkalmas az ott megtartott rendezvényen tartózkodókban megbotránkozás vagy riadalom keltésére. Ezzel Bácsfi megvalósította a rendzavarás szabálysértését.

A Bácsfi Diánával szemben kiszabott tíz nap elzárás büntetésbe a szabálysértési őrizetben töltött időt a bíróság beszámította, így a Magyar Jövő Csoport múlt hét pénteken előállított vezetője leghamarabb hétfőn szabadulhat, és nem vehet részt a pénteki demonstrációk egyikén sem.

Bácsfi Diánát azért állították gyorsított eljárásban bíróság elé, mert múlt hét pénteken karlendítéssel "köszöntötte" a Terror Háza előtt megjelenteket. Bácsfi Diána az elsőfokú tárgyaláson elmondta, senkit nem akart megbotránkoztatni a karlendítéssel, a Pesti Központi Kerületi Bíróság azonban nem fogadta el a védekezését, és tíz nap elzárás büntetést szabott ki, ami ellen fellebeztek.