Valér
-2 °C
0 °C

Bajnai Gordon nem álmodik miniszterelnökségről

2008.09.09. 10:59
Nem tartja magát "klasszikus értelemben vett" politikusnak, és nincsenek miniszterelnöki ambíciói, jelentette ki Bajnai Gordon a Délmagyarországnak. A gazdasági miniszter szűklátókörűsége miatt bírálta a politikai elitet.

Nincsenek miniszterelnöki ambíciói, jelentette ki a Délmagyarországnak adott interjújában Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter. A szegedi lap szerint Bajnai neve egyre több háttérbeszélgetésben merül fel potenciális miniszterelnök-jelöltként.

Bajnai, aki gazdasági szakemberként, külsősként került a kormányba, nem tekinti magát politikusnak "a szó klasszikus értelmében". "A demokráciákban négyévente döntenek az ország vezetéséről. Itt pedig két éve folyamatos kampány zajlik, ami megviseli az országot" - mondta.

Bár nincsenek politikai tervei, véleménye van a napi politikáról. Véleménye szerint fordulóponthoz értünk: az elmúlt két év konszolidációja után most jutott oda Magyarország, hogy egyensúlyba kerüljön a gazdaság, és elinduljon egy gyorsabb növekedés irányába.

"A politikusok óriási felelőssége, hogy az ország hosszú távú érdekei szerint fogalmazzák-e meg a politikájukat, és ehhez keresnek támogatást, vagy pedig a szavazók kegyeinek vadászásában ismét föláldozzák az ország érdekeit. Most dől el, melyik irányba fordulunk" - mondta. "Azt gondolom, hogy Magyarországon túl régóta túl sok szó esik arról, ki van hatalmon. Ehelyett sokkal többet kellene arról beszélni, hogy a hatalmat mire illene használni" - bírálta a politikai elitet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!