Piroska
-1 °C
5 °C

Horváth Balázs támadja az MDF vezetését

2001.07.09. 14:30
- Mostani aktivizálódásomnak egyetlen oka van: az, hogy szerintem a Magyar Demokrata Fórum vezetése nem mérte fel reálisan a politikai helyzetet, pedig csak a jobbközép polgári pártok egysége biztosíthatja azt, hogy a következő választáson megtarthassuk a kormányzás felelősségét - válaszolta az MTI kérdésére hétfőn Horváth Balázs MDF-es országgyűlési képviselő.
Horváth ezzel reagált az MDF elnökének, Dávid Ibolyának arra a kijelentésére, amely szerint a képviselő mostanában megélénkülő, párton belüli kritikái valószínűleg annak köszönhetők, hogy Horváth Balázs véleménye a közelmúltban többször is jelentős kisebbségben maradt a demokrata fórumon belül.

Az MDF elnökasszonya múlt csütörtökön az Index fórumain lezajlott online interjúban "hűbelebalázs nyilatkozatnak" minősítette Horváth Balázs kritikáját.

- Már 1994-ben a polgári pártok uniószerű együttműködésének kialakításán dolgoztam: mai fellépésem tehát semmilyen összefüggésbe nem hozható Dávid Ibolya pártelnökségével - jelentette ki hétfőn Horváth Balázs az MTI-nek.. Hozzátette: kritikájának lényege, hogy a választási siker érdekében szerinte minél hamarabb meg kellene kötni a Fidesz és az MDF közötti együttműködésről szóló politikai megállapodást.

Horváth Balázs kijelentette: észrevételei az MDF egész vezetésére vonatkoznak, azokat nem szűkíti le kizárólag a pártelnökre. A képviselő szerint a demokrata fórum mai vezetői olyan kockázatot vállaltak a polgári együttműködési megállapodás halogatásával, amely nem használ a pártnak.