Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Hét órán át vallott elrablásáról a somogyi MDF-es

2008.09.29. 20:46
Hét órán keresztül, percről-percre ismertette a nyomozóknak elrablása történetét Balla György, az MDF Somogy megyei elnöke.

Hétfőn reggel kilenctől délután ötig mondta el a nyomozóknak Balla György, hogyan rabolták el szeptember 12-én. Az MDF Somogy megyei elnöke a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak számolt be az eseményekről.

Almássy Kornél és Balla György

Balla szerint egy olyan ember vitte magával, akit már négy-öt éve ismert, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem osztotta meg a nyilvánossággal, hogy ki volt ez az ember. Balla kénytelen volt otthonától távol tölteni az éjszakát. Másnap már részt tudott venni az MDF választmányi ülésén, ahol arról döntöttek, hogy ki legyen a párt elnökjelöltje. Balla korábban Almássy Kornélt támogatta, aki azonban a lehallgatási botrány kirobbanása után - állítása szerint zsarolás hatására - visszalépett. Így Dávid Ibolya egyedül mérethette meg magát, és győzött is a párt szombati országos gyűlésén.

Múlt csütörtökön Almássy Kornál jelentette be Balla elrablását. Almássy akkor azt mondta, hogy egy kommandósnak öltözött, fegyvert és NBH-s jelvényt viselő férfi vitte el otthonából a párt őt támogató, somogyi elnökét.

Az NBH egy név nélkül nyilatkozó illetékese múlt pénteken képtelenség tartotta, hogy NBH-s rabolta volna el Ballát, mint mondta a nemzetbiztonsági hivatal munkatársainak nincs is kommandós ruhája. Iváncsik Imre, a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár múlt csütörtökön szintén visszautasította, hogy az NBH ilyet tett volna.

Balla mostani nyilatkozatában egy "ismerőst" és nem egy "NBH-st" említett elrablójaként.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!