Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Baló György lehet az MTV kulturális igazgatója

2002.07.31. 19:40
Baló György, a köztévé kulturális igazgatói tisztségének várományosa. A köztévé ügyvezető elnöke előrehaladott tárgyalásokat folytat az ismert televízióssal - ezt Ragáts Imre erősítette meg az MTI-nek.
A Magyar Televízió Rt. ügyvezető alelnöke előrehaladott tágyalásokat folytat Baló Györggyel a kulturális igazgatói poszt betöltéséről - az erről szóló sajtóértesüléseket maga Ragáts Imre erősítette meg szerdán az MTI-nek.

Korábban Baló György esélyes volt az MTV Rt. hírigazgatói posztjára is, amelyre Ragáts Imre kedden Rudi Zoltánt nevezte ki. A Népszabadság korábbi híre szerint koalíciós vita forrása volt a tisztség betöltése, mert Balót az SZDSZ szívesebben látta volna a poszton, az MSZP viszont fenntartásait hangsúlyozta, amiért a televíziós nem emelte fel szavát a kampányidőszakban az akkor tapasztalható egyoldalú tájékoztatás ellen.

Az ügyvezető alelnök az elmúlt héten kulturális igazgató-helyettessé nevezte ki Sugár Ágnest. Sajtóértesülések szerint ez a megbízatás jelenleg a kulturális igazgatóság vezetését jelenti, az előző ciklusban kinevezett igazgató, Rér Éva ugyanis a lemondási hullám idején betegállományba vonult.