Judit
3 °C
7 °C

Baló György lehet az MTV kulturális igazgatója

2002.07.31. 19:40
Baló György, a köztévé kulturális igazgatói tisztségének várományosa. A köztévé ügyvezető elnöke előrehaladott tárgyalásokat folytat az ismert televízióssal - ezt Ragáts Imre erősítette meg az MTI-nek.
A Magyar Televízió Rt. ügyvezető alelnöke előrehaladott tágyalásokat folytat Baló Györggyel a kulturális igazgatói poszt betöltéséről - az erről szóló sajtóértesüléseket maga Ragáts Imre erősítette meg szerdán az MTI-nek.

Korábban Baló György esélyes volt az MTV Rt. hírigazgatói posztjára is, amelyre Ragáts Imre kedden Rudi Zoltánt nevezte ki. A Népszabadság korábbi híre szerint koalíciós vita forrása volt a tisztség betöltése, mert Balót az SZDSZ szívesebben látta volna a poszton, az MSZP viszont fenntartásait hangsúlyozta, amiért a televíziós nem emelte fel szavát a kampányidőszakban az akkor tapasztalható egyoldalú tájékoztatás ellen.

Az ügyvezető alelnök az elmúlt héten kulturális igazgató-helyettessé nevezte ki Sugár Ágnest. Sajtóértesülések szerint ez a megbízatás jelenleg a kulturális igazgatóság vezetését jelenti, az előző ciklusban kinevezett igazgató, Rér Éva ugyanis a lemondási hullám idején betegállományba vonult.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?