Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Balsai: Megtisztel, hogy héjának nevez

2003.02.28. 14:13
"Megtisztel, hogy héjának nevez" - jelentette ki Balsai István, az MDF volt frakcióvezetője az Index Törzsasztalában feltett egyik kérdésre. A képviselőcsoport szervezése helyett az utóbbi hónapokban munkaügyi témákkal foglalkozó politikus szerint ez azt jelenti, hogy nem tartozik az unalmas, elszürkült honatyák körébe. Balsai szerint egyébként még ma is érvényes a választók 2002-es döntése, amely együtt szerette volna látni a polgári erőket.
"A választóink úgy döntöttek 2002-ben, hogy együtt kívánják látni a polgári erőket a választásokon, én nem látom, hogy ezt a döntésüket megváltoztatták volna" - fejtette ki a volt frakcióvezető pénteken a Törzsasztal vendégeként.

Marad közös jelölt

Mint emlékezetes, Balsai éppen pártja és a Fidesz közötti kapcsolatról folyó belső viták miatt mondott le frakcióvezetői posztjáról, miután a csoport több tagja - Dávid Ibolyával - együtt bizalmatlansági indítvány terjesztett be ellene. Az MSZP és az MDF viszonyát firtató kérdésre válaszolva a képviselő kifejtette: "Remélem, engem nem tekint az MSZP-hez törleszkedők táborába tartozónak. Ha figyelemmel kísérte az MDF-frakció élén történt változásokat, akkor személyemet illetően megnyugodhat."

A Fidesz élén várható változásokról azt mondta: "Egyáltalán nem féltem attól, hogy Orbán Viktor cserbenhagyja a Fideszt, és nem vállalja el az elnökséget." Véleménye szerint erre az eshetőségre csupán egyes "baloldali véleményformálók játszottak". Arra a kérdésre, hogy az MDF vagy a Fidesz "szekerét tolja-e", Balsai azt mondta, hogy azt a 23 ezer szavazót képviseli, akik Pokorni Zoltán után a második legtöbb vokssal a Fidesz és az MDF közös jelöltjeként megválasztották.

Demszky velünk van

Egy kérdésre válaszolva kifejtette: "Megtisztel, hogy héjának nevez. Ez azt jelenti számomra, hogy nem az unalmas, elszürkült politikusok körébe tartozom." Balsai szerint nem tekinthetők botránypolitizálásnak a jobboldali utcai demonstrációk, gyűlések: a Terror Házánál tartotthoz hasonló nagyságú esemény résztvevői ugyanis "nehezen férnének el egy-egy teremben, ellentétben a kormánypártok megmozdulásait" jellemző létszámmal.

Balsai szerint a Terror Háza pengefala esetében más is láthatja, hogy "nem egy építésrendészeti eljárásról van szó. Amit Demszky Gábor és csapata művel, az politikailag óriási baklövés, vagyis ahogy mondani szokták, nem bűn, annál több, hiba".  • Eladnék
  • Hírek