Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Bárándy tárgyalási alapnak tekinti Draskovics javaslatát

2004.01.29. 19:08
Az igazságügyi miniszter tárgyalási alapnak tekinti az 1,1 milliárdos elvonást tárcájától, de ekkora összeg lefaragása szinte lehetetlennek tűnik. Bárándy jelezte, jövő héten kezd tárgyalásokat a kijelölt pénzügyminiszterrel, de mint fogalmazott veszélyérzete van.
Az Igazságügyi Minisztériumtól (IM) 1,1 milliárd forintos megtakarítást vár a kormány, a feladat jelen pillanatban szinte megoldhatatlannak tűnik a tárca vezetése számára, mondta Bárándy Péter csütörtökön az MTI érdeklődésére. „A kijelölt pénzügyminiszter által megjelölt összeget egy tárgyalási alapnak tekintem, a jövő héten megkezdjük a szakmai egyeztetéseket, de nekem veszélyérzetem van„ – mondta az igazságügy-miniszter.

Ennél a kis költségvetésű tárcánál ilyen méretű forráselvonás jelen pillanatban szinte megoldhatatlannak látszik, tette hozzá. „"A tárca költségvetését, illetve a kért összeg nagyságát figyelembe véve úgy látom, hogy az elvonás óhatatlanul sújtani fogja az amúgy is nehéz helyzetben lévő, uniós elvárásokat küszködve teljesítő büntetés-végrehajtást” – vélte a miniszter. Ennek pedig súlyos következményei lehetnek, figyelmeztetett Bárándy.

Draskovics Tibor kijelölt pénzügyminiszter szerdán jelentette be, hogy a kormány jóváhagyta a korábban már bejelentett 120 milliárd forintos újabb megtakarítási tervet, és ezen belül döntött a költségvetési beruházások 10 százalékos csökkentéséről. A teljes kiadáscsökkentés összege 155 milliárd forint. Ennek része az a 35 milliárd forintos megtakarítás, amelyről a kormány még a múlt évben határozott. Mint mondta, a költségvetési kiadáscsökkentés elsősorban az államigazgatás, az apparátus működését érinti. Alapvetően a dologi kiadásokat fogják vissza.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft