Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Ha már kihagyták, nem kommentál Bárándy

2003.03.03. 18:18
Az igazságszolgáltatás és a kormány részéről is lezárt vitának tekintik, hogy Solt Pál aktív bíróként segíti majd Medgyessy Péter kormányát.
Bánáti János, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke szerint sem a kamara, és az onnan az igazságügyi tárca élére került Bárándy Péter sem érzi annak szükségét, hogy megszólaljon Solt Pál "kirándulásával" kapcsolatban, a miniszterelnök által szorgalmazott korrupció-ellenes intézkedések összehangolására felállított bizottság élére. Korábban ugyanakkor Lomniczi Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke külön találkozón próbálta meg tisztázni az igazságügyi miniszterrel, hogy aktív bíró milyen minőségben segítheti a végrehajtó hatalom munkáját.

Solt Pál az Indexnek korábban határozottan cáfolta, hogy erre az időszakra felhagyna aktív bírói tevékenységével, s hogy az igazságügyi tárca átvenné dolgozni. Ez az ő álláspontja szerint azért sem lenne szükséges, mert nem összeférhetetlen a két tevékenység.

Mindezekről hétfőn tárgyalt volna újra Bárándy Péter és Lomniczi Zoltán, ám - míg az igazságügyi tárca vezetője külföldön tartózkodott - Solt Medgyessy Péterrel állapodott meg saját tisztével kapcsolatban. Ezt követően az igazságügyi miniszter közölte: nem az ő hatásköre ebben a kérdésben állást foglalni.

- A kormányfő és Solt Pál találkozásával a kormány lezártnak tekinti a sajtóban kialakult "összeférhetetlenségi polémiát" - mondta Gál J. Zoltán kormányszóvivő az Indexnek.

Információink szerint a felállítandó bizottság tagjait Solt Pál választja ki, de a személyekről előzőleg egyeztet Medgyessy Péterrel.