Aladár, Álmos
2 °C
12 °C

Bárándyt indítaná a zalai MSZP

2005.07.19. 00:17
Bárándy Gergelyt, az MSZP jogi tagozatának elnökét, a volt igazságügy-miniszter fiát szeretné indítani Zala megye egyik választókörzetében az MSZP helyi szervezete. A Bárándy-család legifjabb politikusa megerősítette, hogy valóban kapott felkérést, de még nem döntött az ügyben. Szekeres Imre, az MSZP jelöltállítását felügyelő elnökhelyettes viszont nem hallott még arról, hogy Bárándy neve egyáltalán felmerült volna. Úgy tudjuk a szocialista vezető egy másik jelölt indulását preferálja.

Bárándy Gergelyt, az MSZP jogi és közigazgatási tagozatának vezetőjét szeretné indítani a Zala megyei 4-es számú választókerületben a párt helyi szervezete.

Kapott felkérést

Az Index információi szerint előrehaladott tárgyalások folynak a szocialista pártban már korábban szerepet vállaló ifjabb Bárándyval, hogy 2006-ban induljon ő az MSZP színeiben Lenti körzetében, ahol várhatóan az Orbán-kormány egykori közlekedési minisztere, Nógrádi László, lenti polgármestere lesz a kihívója. Bárándy Gergely kérdésünkre megerősítette, hogy valóban kapott felkérést a zalaiaktól, de leszögezte, még nem döntött az ügyben

Dacoltak az elnökséggel

A választókörzetben nemrég még arról volt, szó, hogy a Nagykanizsán "kiszavazott" Göndör István, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettes indul majd, ám kiderült, hogy nem vállalta a lenti körzetet. Göndör a legutóbbi, 2002-es választásokon a megye 2-es, nagykanizsai körzetében indult és szerzett mandátumot. A város MSZP-s szervezete viszont nemrégiben az országos elnökséggel is dacolva úgy döntött, hogy egy helyi ügyvédet, Fodor Csabát akarja indítani.

A volt Fibisz-elnököt védte

A Medgyessy-kormány igazságügyi minisztere, Bárándy Péter fia nemrégiben a Vas megyei fiktív tagbotrányban vállalt ügyvédi szerepet. Míg Bárándy Gergely nagyapja, Bárándy György vállalta a megerőszakolt fibiszes Szabó Bálint védelmét, akit az ifjúsági szervezet jegyzőkönyveinek meghamisításával vádolt meg az ügyészség, addig a legifjabb Bárándy Szabó ellenlábasát, azaz Tóth Csabát, a volt vasi MSZP elnököt képviselte.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!