Bárándy a helyén marad

2004.08.03. 18:32
Bárándy Péter mégsem távozik posztjáról. Az igazságügyi miniszter ezt azután közölte, hogy megbeszélést folytatott a miniszterelnökkel. Bárándy a hétvégén megjelent interjújában helyezte kilátásba távozását arra az esetre, ha nem folytatódhatna az igazságügyi reform, de Medgyessy ígérete szerint folytatódhat, így Bárándy marad.
"Ígéretet kaptam a miniszterelnöktől, hogy a két és fé léve elkezdett igazságügyi reform folytatódni fog és számomra a miniszterelnök szava biztosíték" - mondta Bárándy Péter igazságügyi miniszter, miután találkozott Medgyessy Péterrel.

A kormányfő azért konzultált Bárándyval, mert a miniszter kilátásba helyezte, hogy lemond, ha nem folytatódhatnak a reformok. A mintegy háromnegyed órás megbeszélés után a parlament és az igazságügyi minisztérium között nyilatkozó Bárándy Péter azt mondta, nem kell abbahagyni a reformfolyamatot.

Bár a miniszter azt állította nem a tárca költségvetéséről volt szó, közölte, elegendő pénzt ígért neki Medgyessy a börtönreform folytatásához, konkrét összeget azonban nem árult el a politikus. Konkrét részletekről, a tárca büdzséjéről majd egy másik beszélgetésen kíván egyeztetni Bárándy Péter, már a pénzügyminiszterrel.

Horn is járt Medgyessynél
Nincs kormányválság - mondta Horn Gyula volt miniszterelnök kedden, miután megbeszélést folytatott Medgyessy Péter kormányfővel Budapesten. "Ami számunkra alapvető fontosságú, amiben egyetértettünk, hogy nincs kormányválság és nem rosszabbodott az ország helyzete" - jelentette ki. Horn Gyula azt mondta, hogy az MSZP és a kormány elveszítette a választópolgárok egy részének a bizalmát.

"A (...) választópolgárok egy részének a bizalmát elveszítettük. A legfontosabb feladatunknak és nagy kihívásnak azt tekintem, hogy ezt a bizalmat visszaszerezzük, és ennek kell mindent alárendelni" - jelentette ki. Hozzáfűzte: ehhez a kormányzati munkában is változtatni kell, és arról győződött meg, hogy Medgyessy Péter "ebben elhatározott, eltökélt". A politikus személyi kérdésekről nem nyilatkozott, mondván, arra a miniszterelnök nem hatalmazta fel.  • Tippek
  • Árfolyam