Ágnes
-1 °C
2 °C

Javul a buszbaleset áldozatainak állapota

2001.04.05. 10:59
A rendőrök egyelőre csak találgatnak, hogy mi lehetett az oka a szerda reggeli buszbalesetnek. A busz frontálisan ütközött egy csővezetéket tartó oszlopnak a 26-os főúton. A sérültek állapota kielégítő, kihallgatásuk még nem kezdődött meg.
"A sérült utasok orvosi ellátása volt az elsődleges" - nyilatkozta lapunknak egy nappal a baleset után Kompoltiné Jakab Ilona rendőr főhadnagy - "ezért kihallgatásuk csak a napokban fog megkezdődni". A baleset okát még keresik a szakértők, a találgatások szerint a busz sofőrje rosszul lett, és ez okozhatta a szerencsétlenséget. A három halálos áldozat között volt a buszvezető is, így a boncolási eredmények segítik majd a nyomozást, ám erre még pár napot várni kell.

Tűzoltók a roncsból kiszabadított holttest mellett
fotó: EPA

Barczy Mátyás a kazincbarcikai kórház főorvosa ma reggel arról tájékoztatott, hogy a sebészeti osztályra törésekkel beszállított sérültek állapota kielégítő, és ha állapotuk nem romlik, akkor a jövő hét folyamán hazaengedik őket. A belgyógyászat intenzív osztályára sokszoros bordatöréssel felvett beteg állapota is stabil. A kórház gégészeti és szemészeti osztályára is szállítottak sérültek, az ő állapotuk is kielégítő.

A Miskolcon kezelt, súlyosan sérült utasok állapota közül már csak egy állapota tekinthető életveszélyesnek - közölte csütörtök reggel a tv2 Tények című műsora.