András, Andor
-3 °C
3 °C

Szegedi Fidesz: Bartha helyett Rákos az elnök

2003.06.02. 07:03
Rákos Tibor országgyűlési képviselő lett a Fidesz új szegedi elnöke, miután a volt Dugonics moziban tartott szavazáson hárommal többen adták rá szavazatukat, mint ellenlábasára, Bartha László egykori polgármesterre. A vesztes hívei csalást emlegetnek.
Rákos Tibor országgyűlési képviselő lett a szegedi Fidesz-szervezet elnöke, írja a Népszabadság, miután 103 szavazat közül 52 támogatta a 39 éves, hódmezővásárhelyi, üzemmérnöki és ügyvédi végzettségű politikust. Vetélytársa az a Bartha László volt, aki az előző ciklusban Szeged polgármesteri tisztségét töltötte be, akit különösen a helyi polgári körök támogattak.

A választás körülményeiről a szegedi Délmagyarország számol be. A titkos szavazást követően Bartha csak ennyit mondott: "Gratulálok Tibornak!" Az esetleges csalást firtató felvetésekre így reagált: "Érdekesek voltak a körülmények." A volt elnök ezután, híveinek többségével együtt, elhagyta a választásnak otthont adó volt Dugonics mozit.

A választási csalást emlegetők szerint volt, aki 6-7 szavazólappal is voksolt. Az új elnök a választási csalás vádjára nem kívánt reagálni.