Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milliós jutalom a bukott szegedi polgármesternek

2002.10.22. 15:12
A szegedi közgyűlés választások előtti utolsó ülésén a képviselők Bartha László polgármesternek és a két alpolgármesternek összesen több mint kilencmillió forintot szavaztak meg - értesült a Népszabadság. A jó munkáért járó jutalomról megoszlanak a vélemények, hiszen a leköszönő városvezetőknek egyébként is jár a végkielégítés.
A szegedi közgyűlés az október 4-i ülésen búcsúzott az előző ciklustól, majd a polgármester zárt ülést rendelt el. Ezen a város jobboldali vezetői jutalmat szavaztak meg maguknak az elmúlt négy évben végzett munkájukért. Az önkormányzati választáson már nem induló Bartha László polgármesternek 3 millió 354 ezer forintot, Ványai Éva és Tímár László alpolgármestereknek 3-3 millió forintot szavazott meg a testület. Ezek az összegek hat havi fizetésüknek felelnek meg.

Ami jár, az jár

A leköszönő polgármesternek háromhavi végkielégítés jár, ehhez külön szavazásra nincs szükség. A törvény lehetőséget ad rá, hogy ezt az összeget az új képviselő-testület megduplázza.

Információink szerint a jutalmak kifizetését maga a polgármester indítványozta. A polgármestert és az önkormányzat sajtóreferensét hiába kerestük az ügyben, választ nem kaptunk. Emlékezetes, hogy Bartha Lászlót nem jelölte újra a Fidesz helyi szervezete, miután az országgyűlési választáson a szocialista Botka László megelőzte az eddigi polgármestert.

Bartha és Tímár befejezte

A várost egyébként a jobboldal elveszítette, mert október 20-án a többség Botkára szavazott. A közgyűlésben is a baloldal került többségbe, így aligha van esély arra, hogy a Bartha Lászlónak törvényesen járó háromhavi végkielégítést megduplázzák. Az új testületnek Ványai Éva is tagja lett, Bartha és Tímár, egyelőre, befejezte politikai pályafutását.