Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Milliós jutalom a bukott szegedi polgármesternek

2002.10.22. 15:12
A szegedi közgyűlés választások előtti utolsó ülésén a képviselők Bartha László polgármesternek és a két alpolgármesternek összesen több mint kilencmillió forintot szavaztak meg - értesült a Népszabadság. A jó munkáért járó jutalomról megoszlanak a vélemények, hiszen a leköszönő városvezetőknek egyébként is jár a végkielégítés.
A szegedi közgyűlés az október 4-i ülésen búcsúzott az előző ciklustól, majd a polgármester zárt ülést rendelt el. Ezen a város jobboldali vezetői jutalmat szavaztak meg maguknak az elmúlt négy évben végzett munkájukért. Az önkormányzati választáson már nem induló Bartha László polgármesternek 3 millió 354 ezer forintot, Ványai Éva és Tímár László alpolgármestereknek 3-3 millió forintot szavazott meg a testület. Ezek az összegek hat havi fizetésüknek felelnek meg.

Ami jár, az jár

A leköszönő polgármesternek háromhavi végkielégítés jár, ehhez külön szavazásra nincs szükség. A törvény lehetőséget ad rá, hogy ezt az összeget az új képviselő-testület megduplázza.

Információink szerint a jutalmak kifizetését maga a polgármester indítványozta. A polgármestert és az önkormányzat sajtóreferensét hiába kerestük az ügyben, választ nem kaptunk. Emlékezetes, hogy Bartha Lászlót nem jelölte újra a Fidesz helyi szervezete, miután az országgyűlési választáson a szocialista Botka László megelőzte az eddigi polgármestert.

Bartha és Tímár befejezte

A várost egyébként a jobboldal elveszítette, mert október 20-án a többség Botkára szavazott. A közgyűlésben is a baloldal került többségbe, így aligha van esély arra, hogy a Bartha Lászlónak törvényesen járó háromhavi végkielégítést megduplázzák. Az új testületnek Ványai Éva is tagja lett, Bartha és Tímár, egyelőre, befejezte politikai pályafutását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!