Sára, Márió
2 °C
6 °C

Kérdezzen Batiz Andrástól!

2004.10.21. 18:46
Pénteken 13 órakor Batiz András, a Gyurcsány-kormány szóvivője, a Fókusz volt műsorvezetője válaszol az Index olvasóinak kérdésére.
Batiz András az első kormányszóvivő, aki a bulvármédia fősodrából került a politikába. A televíziózást Vitray Tamás és Horváth Ádám osztályában sajátította el a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Magyar Televízió Múzsa című kulturális műsorában kezdett dolgozni. Készített riportokat a Kriminálisnak és az Ablaknak is.

A 29 éves műsorvezető hét éven át, az RTL Klub indulásától volt a Fókusz című bulvármagazin házigazdája. A Fókusz az RTL műsorstruktúrájának egyik alappillére lett.

A kormányszóvivői feladatok ellátására a Gyurcsány-kormány felkérte Jakupcsek Gabriellát és Mélykuti Ilonát is, ők azonban visszautasították az ajánlatot. Batiz András viszont - Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatójának szavaival - egy ideje új kihívásokat keresett, és a szóvivői munka épp megfelelt neki. Batiz László Boglárral, a Magyar Fejlesztési Bank volt sajtófőnökével együtt látja el a kormányszóvivői feladatokat.

Szabadidejében tarokkozik, pszichológiát tanul és rakott krumplit eszik.

Kérdezzen itt a kormányszóvivőtől!