Egyenruhában végezne közmunkát Bácsfi

2005.03.18. 14:33
Bácsfi Diána, a hungarista nézeteiről ismert Magyar Jövő Csoport vezetője szeretné elérni, hogy korábban kiszabott hatvanezer forintos pénzbüntetését többhetes közmunkával válthassa ki – írja a Magyar Hírlap.

Semmiképpen nem akarja kifizetni azt a hatvanezer forintos pénzbírságot Bácsfi Diána, amelyet egy tavaly októberi demonstráció előkészületei kapcsán szabott ki rá a szabálysértési hatóság.

Az akkor még az ELTE hallgatójaként jegyzett hungarista vezető egy belvárosi aluljáróban osztogatott szórólapot társaival, egy október 24-i demonstrációra invitálva a járókelőket az új köztemetőbe, Szálasi Ferenc vélt sírhelyéhez.

 Bácsfi Diána Bácsfi a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy nem tudja kifizetni a bírságot, vagyona ugyanis nincs. Ha nem mentik fel, akár az újbóli elzárásra is felkészült, de inkább azt szeretné, ha önkormányzati közmunkával válthatná meg a büntetést. Saját elmondása szerint hungarista egyenruhában végezné a rá bízott munkákat a közterületeken.

Gyülekezési joggal való visszaélés miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság szabálysértési csoportja pénteken jogerősen helyben hagyta Bácsfi pénzbírságáról hozott korábbi végzését.

A bíróság szerint a Rákoskeresztúri új köztemető, ahová a Magyar Jövő Csoport vezetője 2004. októberében rendezvényt szervezett, közterületnek minősül, és Bácsfi Diána nem tett eleget bejelentési kötelezettségének.

Pelle Andrea, Bácsfi Diána jogi képviselője közölte: értetlenül áll a döntés előtt, mert Budapest rendőr-főkapitánya a rendőrség nevében éppen azért nem vette tudomásul Bácsfi Diánának egy másik bejelentését, mert álláspontja szerint a temető területe nem minősül közterületnek, így nincs arra hatásköre.