Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Beck György az Év menedzsere

2001.01.12. 13:45
A múlt évszázad utolsó ,,Év menedzsere" díját Beck György, a Compaq Magyarország vezérigazgatója kapta. Elsősorban a cég ,,imponáló fejlődéséért", a ,,társadalmi szférában betöltött kiemelkedő szerepéért", valamint ,,a hazai és nemzetközi elismerésekért". A döntést csütörtökön hozták, pénteken hirdették ki, a díjat azonban csupán szombaton adják át a Menedzser-bálon, amelyet egyenes adásban közvetítenek az interneten.
Beck György
Az év menedzsere
,,Az európai kultúra bölcsőjét, a görög kultúrát és a szárnyalást, a lángolást jelképezi" az a szobor, amelyet Dr. Beck György, a Compaq Magyarország vezérigazgatója kapott, lévén őt választották meg az elmúlt év menedzserének. A Magyar Menedzserek Országos Szövetsége (MOSZ) hatodik alkalommal hirdette meg a pályázatot, amelyre az idén nyolc pályamű érkezett. A többi versenyző kiléte titkos, egyedül Persányi Miklós, a Fővárosi Állatkert igazgatójának személyét hozták nyilvánosságra, mert a zsűri úgy gondolja, az ő sikeres pályafutása, és annak magas presztízse bizonyítja a legjobban, hogy a szövetség nem csak a gazdasági szférában dolgozó topvezérkarok pályafutását kíséri figyelemmel.

Három kritérium

Lepsényi István, a MOSZ elnöke péntek délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a zsűri három kritériumot vett figyelembe. A pályázó szakmai tevékenységének eredményeit, a vezetett cég üzleti adatait, valamint azokra a bizonyítékokra is kíváncsi volt, amelyek azt igazolják, hogy a vezető személye meghatározó volt a cég teljesítményében. A Compaq Magyarország tavaly 30 milliárd forintos forgalmat ért el, amely 30 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Beck György szerint az idén is tudják tartani a tempót, de köszönő beszédében kiemelte, hogy ebben főként annak kollektívának van kitüntető szerepe, amellyel már évek óta együtt dolgozik. Lepsényi szerint az informatika évtizedében különösen nehéz folyamatosan jó teljesítményt produkálni, hiszen a szektorban nagy a konkurencia.

Minden területen bizonyított

A zsűri felét a MOSZ elnökségének tagjai adták, a másik felét pedig gazdasági újságírók. A zsűri indoklása szerint Becknek kiemelkedő szerepe volt ,,a magyar e-infrastuktúra fejlesztésében, az INFÓRUM és a Családi PC program megvalósításában, valamint a felsőoktatás jelentős mértékű támogatásában is". Beck György az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy ő speciel a Compaq vezérkarának ítélte volna a díjat.

A Compaq Magyarország tavaly megkapta a magyar Nemzeti Minőségi díjat, valamint az Üzleti Etikai Díjat is. A lángolást és szárnyalást szimbolizáló elismerő szobrot a szombati Menedzser-bálon veheti át a nyertes, amelyet a www.manager.org.hu címen mindenki figyelemmel kísérhet.  • Vennék
  • Bankszámla