Hermina
15 °C
27 °C

MSZP-s becsületsértés párton belül

2003.10.16. 15:44
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága kedden tárgyalja a szocialista frakció egyik tagjának ügyét. A zalai MSZP-s képviselő mentelmi jogának felfüggesztését egyik párttársa indítványára kérte a bíróság. A szocialisták egymásközti becsületsértési ügye mellett sorra kerül a Rogán Antal elleni kérelem tárgyalása is, akit Lamperth Mónika férje akar felelősségre vonni a K&H-botrány kirobbanásakor hangoztatott vádjai miatt.
Egy szocialista perpatvar miatt kéri a zalai bíróság Varga László MSZP-s képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Kés van a hátába

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága kedden tárgyalja a Zala megyei képviselő elleni beadványt - erősítette meg az Index értesüléseit Géczy József. A testület szocialista elnöke azonban az ügy érdemi tárgyalása előtt nem kíván részleteket elárulni a vita hátteréről. Az érintett, Varga László álláspontja szerint a megyei frakcióülésen elhangzottak miatt "sértődhetett meg" az egyik helyi politikus, aki végül a bírósághoz fordult. A szóváltást felidézve Varga elmondta: " Horváth Istvánnak azt mondtam, mindenhol feljelentget", valamint azt is felrótta neki: úgy érzi, Horváth miatt "örökösen kés van a hátában". Közölte a helyi MSZP-ssel, hogy ezért nem tud együtt dolgozni vele. Azt is mondta Horváthnak, hogy "ellenségeskedést szít", továbbá, hogy "káros embernek tartja". Varga László szerint egyébként párttársa már meggondolta magát, és visszavonta a bírósághoz beadott feljelentését.

K&H és a magyar érdek

A mentelmi bizottság jövő heti ülése elé kerül majd a Rogán Antal, fideszes frakcióvezető-helyettes elleni beadvány is. Rogánt a K&H-botrány kezdetén tett kijelentéseiért Jegesi András, Lamperth Mónika férje jelentette fel. Kikérte a bíróság Lázás János fideszes képviselő mentelmi jogát is, akit Mónus Áron perelt be a magyarság érdekeinek megsértése miatt.